Utanç fotoğrafı… Çocuklarını, annelerini, babalarını kaybettiler ama onlar hakim önündeler

Yayın tarihi: 4 Mart 2020 Çarşamba 11:47 am - Güncelleme: 4 Mart 2020 Çarşamba 4:16 pm

Çorlu’da 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasında yakınlarını kaybeden ve uzun süredir adalet mücadelesi veren ailelere ve avukatlara açılan dava bugün Ankara Adliyesi’nde görüldü. Dava, 13 Nisan’a ertelendi.

Çorlu’nun Sarılar Mahallesi mevkiinde 8 Temmuz 2018’de 25 kişinin hayatını yitirdiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren katliamında sorumluların yargılanması talebiyle Anayasa Mahkemesi önünde bir araya gelen ve polis saldırısına uğrayan ailelere ve avukatlarına açılan dava bugün Ankara 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davada avukatların talebi üzerine büyük salon tahsisi için adalet komisyonuna yazı yazılmasına karar verildi. Dava 13 Nisan’a ertelendi.

Ankara Adliyesi’nde görülen davada, Çorlu’daki kazada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel, anne ve babasını kaybeden İsmail Kartal, çocuğunu kaybeden Hüseyin Şahin, davanın avukatları Gökmen Yeşil, Mürsel Ünder, Selvi Yüzbaşıoğlu Saltan ve nöbete destek veren Burak Arı yargılandı.

Dava sonrası aileler ve avukatlar, adliye önünde bir basın açıklaması düzenledi.

KİMLER YARGILANIYOR?

Ankara Adliyesi’nde görülen davada, kazada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel, anne ve babasını kaybeden İsmail Kartal, çocuğunu kaybeden Hüseyin Şahin, davanın avukatları Gökmen Yeşil, Mürsel Ünder, Selvi Yüzbaşıoğlu Saltan ve nöbete destek veren Burak Arı yargılanıyor.