Çorlu tren katliamında aileler adalet peşinde, bakan düğünde!

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2019 Çarşamba 8:53 am - Güncelleme: 24 Temmuz 2019 Çarşamba 9:08 am

Çorlu Tren Katliamın birinci yıl dönümünde adalet arayan aileler facianın yaşandığı yere giderken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan’ın Ankara’da bir nikâh törenine katılarak nikâh şahitliği yaptığı ortaya çıktı.

Bakan’ın katliamın yıl dönümünde nikah törenine katılmasına, faciada yakınlarını kaybeden aileler tepki gösterdi.

Odatv adına Hüreyra Oflaz’a konuşan aileler, “Katliamın yıldönümünde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı bir nikâha katılmış, ne düşünüyorsunuz?” sorusuna yanıt verdiler.

‘GÖRMEZ, DUYMAZ, KONUŞMAZ HALE GELEN ULAŞTIRMA BAKANI’

Çorlu Tren Katliamı’nda anne ve babasını kaybeden İsmail Kartal, “Çorlu Tren Katliamı’nda 7’si çocuk 25 canın katledildiği 340 kişi üzerinde içlerinde bir daha hiç tutamayacak yani kolu olmayan, koşup yürüyemeyecek yaralı kazazedenin sağ çıkanlarında ciddi travmatik izler bırakan bir katliamı daha ilk anlarından itibaren görmez, duymaz, konuşmaz hale gelen Ulaştırma Bakanı’dır ” ifadelerine yer verdi.

‘ERDOĞAN KATLİAMIN ERTESİ GÜNÜ SARAYA ÇIKANLARDAN NE BEKLENİR’

İsmail Kartal konuşmasının devamında, “Katliamın ertesi gününde törenlerle saraya çıkanlardan da tam da böyle bir davranış beklenirdi. Kendi topraklarında kendi işlettiği, başında Türkiye Cumhuriyeti  yazan bir kurumu sorumsuzca kendi çıkarları doğrultusunda yönetenlerden başka ne beklenebilirdi ki” dedi.

‘YANAN BİZİZ, ACIYI YAŞAYAN BİZİZ’

Kızları Özgenur Dikmen’i ve Gülce Dikmen’i kaybeden Funda Dikmen, “Olayın olduğu saatten itibaren zaten bir duyarsızlık umursamazlık var ne diyeyim şaşırmadım. Olayın ertesi günü kutlamalardan sonra bu bir şey değil yani. Yanan biziz, acıyı yaşayan biziz, özlem çeken yine biziz” ifadelerine yer verdi.

14 yaşındaki kızı Bihter Bilgin’i, kız kardeşleri Emel Duman ve Derya Kurtuluş’u ve 5 aylık yeğeni Beren Kurtuluş’u kaybeden Zeliha Bilgin, “Bizlere taziyeye gelemeyen ve 9 Temmuz 2018’de biz canlarımızı define ederken kutlamalar yapan rabbimin bu kullarından hiçbir şey beklemiyorum. Yaşattıklarını yaşamalarını diliyorum” dedi.