Çorlu Tren Katliamı davası 7 Eylül’e ertelendi

Yayın tarihi: 16 Mart 2021 Salı 1:09 pm - Güncelleme: 16 Mart 2021 Salı 4:38 pm

Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının yedinci duruşması Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava 7 Eylül 2021 tarihine ertelendi.

Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 340 kişinin yaralandığı tren katliamı ile ilgili davanın 7. duruşması bugün Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde görüldü.  Duruşmada söz alan müştekiler ve müşteki avukatları, son bilirkişi raporunun tespitlerini işaret ederek dönemin TCDD Genel Müdürü ve Ulaştırma Bakanının yargılanmasını talep etti.

Evrensel’de yer alan habere göre tren katliamında oğlunu kaybeden Mısra Sel’in avukatı, mahkeme heyetinin şimdiye kadar sergilediği tutuma tepki göstererek şunları söyledi:

“2 buçuk yılı kaybettik. Son bilirkişi raporundan sonra mahkemenin seyri değişmiştir artık. Heyet neredeyse kusurlunun kim olduğunu bilirkişinin tespit etmesini istedi. Oysa sanıkların kim olduğunu mahkeme heyeti belirler. Raporda belirtilen kusurlar şahsi değildir, sistemsel ve kurumsaldır. Ancak sorumluluk şahsidir. Biz ek iddianeme hazırlanarak dönemin TCDD Genel Müdürü ve Ulaştırma Bakanının sanık olarak dinlenmesini talep ediyoruz”

DURUŞMA 7 EYLÜL’E ERTELENDİ

Daha sonra söz verilen sanık avukatları ise bilirkişi raporunda bahsedilen kusurların giderilmesinin müvekkilinin sorumluluğunda ve görev tanımı içinde olmadığını öne sürerek TCDD’nin birçok başvuruya cevap vermediğini ve gerçekleri gizlediğini dile getirdi. Mahkeme heyeti duruşmayı 7 Eylül 2021 tarihine erteledi.

Öte yandan mahkemeye sunulan ek bilirkişi raporunda, demiryolundaki menfezlerin yeterli olmadığı, bölgede gerekli sayıda yol ve geçit kontrol memuru da çalıştırılmadığı belirtilirken, Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları’nın kusurlu olduğunu ortaya koydu.

Aileler, mahkemenin yapıldığı Halk Eğitim Merkezi’ne ”Adalet istiyoruz” yazılı pankartla yürüyüş düzenlediler. Mahkemeyi Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Sera Kadıgil, Ali Şeker, Türkiye İşçi Partisi milletvekili Barış Atay; Bağımsız milletvekili Ahmet Şık takip etti.