Çorlu Tren Faciası’nda 9 yaşındaki oğlunu kaybeden Öz: Ahtım olsun, bu katliama sebep olan herkese çocuğumun yüzünü ezberleteceğim

Yayın tarihi: 26 Aralık 2020 Cumartesi 7:09 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2020 Cumartesi 7:19 pm

Çorlu Tren Faciası’nda oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, “Ahtım olsun, son nefesimi verene kadar bu katliama sebep olan herkese bu hatırlatmayı yapıcam: ‘Bu çocuğun adını da yüzünü de iyi ezberleyin’ diyeceğim” şeklinde konuştu.

9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i Çorlu Tren Faciası’nda kaybeden Mısra Öz Yol TV’de yayınlanan Açık Konuşalım programına katıldı. Onur Toper’in sorularını yanıtlayan Öz, “Oğlumun gözleri açık gittiğini gördüğüm andan beri her sabah bu katliama sebep olanları bu acı ile yüzleşmelerini istedim. Neye sebep olduklarını görmelerini istedim. Adını ve yüzünü iyi ezberlemelerini istedim. Bu hayatta bunun hesabını mutlaka verecekler” dedi.

Yetkililerden bir geri dönüş almadığını belirten Öz, şunları söyledi:

“Oğlumun nasıl öldüğünü gördükten sonra dedim ki, ‘Ahtım olsun, son nefesimi verene kadar bu katliama sebep olan herkese bu hatırlatmayı yapıcam. Bu çocuğun adını da yüzünü de iyi ezberleyin’ diyeceğim çünkü ben 9 yıl boyunca kalbimde büyüttüğüm çocuğumun gözleri açık gittiğini gördüm. O an itibari ile her sabah bu katliama sebep olanları bu acı ile yüzleşmelerini istedim. Neye sebep olduklarını görmelerini istedim. Adını ve yüzünü iyi ezberlemelerini istedim. Bu hayatta bunun hesabını mutlaka verecekler.”

‘ŞOV YAPMA’ DİYEN POLİS AMİRİ TERFİ ETMİŞ!

Çorlu Tren Faciası’nda yakını kaybeden aileleri ve avukatları, savcılığın bazı sorumlular hakkında kovuşturmaya gerek olmadığı yönündeki kararına karşı Ankara’da Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapmak istemişti. AYM önünde açıklama yapmalarına izin vermeyen polis, ailelere müdahalede bulunmuştu. Öz AYM önünde kendisine “Şov yapma” diyen amirin terfi aldığını da açıkladı.