Corbyn’in askıya alınan İşçi Partisi üyeliği iade edildi

Yayın tarihi: 17 Kasım 2020 Salı 11:45 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2020 Salı 11:45 pm

İşçi Partisi’nin eski lideri Jeremy Corbyn’in askıya alınan üyeliği 19 gün sonra iade edildi.

İngiltere’deki İşçi Partisi’nin eski lideri Jeremy Corbyn’in anti-Semitizm suçlamaları gerekçesiyle askıya alınan üyeliği iade edildi. Corbyn’e yöneltilen anti-Semitizm suçlamalarını görüşen Ulusal İcra Komitesi kurulu, askıya alınan üyeliği iade etmeye karar verdi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Corbyn, konuya ilişkin bugün Facebook sayfasından yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada meselenin bir an önce açıkla kavuşmasını dileyen Corbyn, şu ifadeleri kullandı:

“Söylediğim hiçbir şeyde niyetim böyle değildi. Bu sorunun Yahudi cemaatine verdiği acıdan pişmanlık duyuyorum ve o acıyı şiddetlendirecek veya uzatacak hiçbir şey yapmak istemiyorum. Açık olmak gerekirse, antisemitizmle ilgili endişeler ne abartılıyor ne de büyütülüyor. Vurgulamak istediğim nokta, İşçi Partisi üyelerinin büyük çoğunluğunun antisemitizme derinden karşı çıkan ırkçılık karşıtı olduğu ve bağlı kalmasıydı.”

Kurulun alacağı karara saygı duyacağını belirten Corbyn açıklamasında, “Ömür boyu sürecek inançlarıma uygun olarak partinin ilerlemesine yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım”dedi.

1983’ten beri milletvekili olan Corbyn’in, başka yaptırımlarla karşılaşıp karşılaşmayacağı ise belli değil.