Çok sayıda ilde eğitime kar engeli

Yayın tarihi: 3 Ocak 2022 Pazartesi 8:16 am - Güncelleme: 3 Ocak 2022 Pazartesi 8:16 am

Yurdun birçok bölgesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Bazı illerde kar yağışı etkili olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı değerlendirmelere göre salı günü 21 ilde kar yağışı bekleniyor. Yağış nedeniyle bugün birçok il ve ilçede eğitime ara verildiği açıklandı.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okulların tatil edildiğini duyurdu.

Giresun’un Çamoluk ve Alucra ilçesinde kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime bir gün ara verildi.
Şebinkarahisar ilçesinde ise sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 1 gün ara verildi.

Ordu Valiliği, olumsuz hava şartlarından dolayı Mesudiye, Gürgentepe ve Akkuş ilçelerinde eğitim ve öğretime 3 Ocak Pazartesi ara verildiğini açıkladı.

Van’ın merkez İpekyolu, Edremit, Özalp, Saray ve Tuşba ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime ara verildi. Erciş’te olumsuz hava şartları sebebiyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Erciş Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz ve Merkez dışında kalan mahallelerimizdeki (köyler) okullarımız 1 (bir) gün tatil edilmiştir. Ancak ilçemiz merkezindeki okullarımız eğitim öğretim faaliyetlerine devam edecektir” denildi.

Iğdır’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Aralık ilçesine bağlı Yenidoğan Köyü`nde de okullar bugün tatil edildi. Kar tatili verilen yerlerde engelliler ve hamile kamu çalışanları da 1 günlüğüne idari izinli sayılacak.

Meteoroloji son durumu paylaştı! Bu hafta hava nasıl olacak?