Çok sayıda AKP’nin önde gelen ismi aileleriyle CHP’ye geçiyor iddiası

Yayın tarihi: 6 Haziran 2022 Pazartesi 2:10 pm - Güncelleme: 6 Haziran 2022 Pazartesi 3:01 pm

Mardin’de, AKP’den milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapan bazı isimlerin aileleriyle CHP’ye geçeceği iddia edildi.

 

Mardin’in Derik ilçesinde daha önce AKP ilçe Başkanlığı yapan Ali Osman Tutal’ın sosyal medya hesabından, “Sessizler konuşmaya karar verdi. Biz her zaman net olduk! Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımıza hep güven verdik. Kararlarımızı alırken geniş kapsamlı istişareler yapıp, çok düşünerek Kararlar aldık…Verdiğimiz Kararlarımızı uygulamaktan geri durmadık…Evet eskiden olduğu gibi şimdi de geniş kapsamlı istişarelerimizi yapıp çok düşündük. Ve kararımızı uygulamaya az kaldı” mesajını paylaşması dikkat çekti.

AKP’nin kalesinde 700 kişi CHP’ye katıldı

ANKARA’YA GELİP KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜLER

Mardin’de, AKP’de yıllardır siyaset yapan, milletvekili, belediye başkan adayı, ilçe başkanı olan çok sayıda ismin yakın zamanda CHP’ye geçeceği öğrenildi. Medyascope’un haberine göre, bu kişilerin önce yerelde CHP yöneticileriyle görüştü daha sonra Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin üst düzey yetkilileriyle bir araya geldi.

AKP için geçmişte önemli görevler üstlenen bu isimlerin CHP’den bazı beklentileri olduğu, görüşmelerde sona doğru yaklaşıldığı, bu isimlerin aileleriyle birlikte toplu halde CHP’ye geçmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.

GÖRÜŞMELER DOĞRULANDI

Medyascope’tan Ferit Aslan’ın haberine göre; CHP yetkilileri, görüşmeleri doğrularken, AKP’den CHP’ye toplu geçişin Kurban Bayramı’ndan önce olabileceğini belirtti. Yıllardır AKP’de siyaset yapan ve CHP’ye geçmeye hazırlanan siyasetçiler ise konuyla ilgili konuşmak istemedi.

AKP’nin kalesi Aksaray’da vatandaş: Aç yok diyorlar, gelsinler ben göstereyim