Codemasters EA tarafından satın alınıyor

Yayın tarihi: 6 Şubat 2021 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 5 Şubat 2021 Cuma 2:22 pm

F1 serisi ile isminden söz ettiren Codemasters 1.2 milyar dolar gibi devasa bir ücretle EA’nin oluyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Son dönemde oyun sektöründe dönen paraların miktarı önemli ölçüde arttı. Aslında bu durumun temel nedeni pek çok dev ismin oyun sektörüne girmek istemesiyle patlak verdi. 2013 yılında satışa çıkan GTA 5 sadece 3 gün içerisinde 1 milyar dolarlık gelir elde edince, film endüstrisindeki pek çok devin yönü oyun pazarına çevrildi.

O dönemden sonra oyun sektöründeki irili ufaklı pek çok stüdyo, küresel pazarın dev isimleri tarafından satın alınmaya başladı.

Codemasters

Küresel pazardaki devlerin oyun sektörüne dahil olmasıyla birlikte EA, Ubisoft, Take Two gibi isimler güçlerini arttırmak adına yeni stüdyoları bünyelerine katmaya başladılar. Bu hamlelerden sonuncusu geçtiğimiz gün EA tarafından geldi.

Electronic Arts ya da sektörde bilinen ismiyle EA, lisanslı F1 oyunlarıyla bilinen Codemasters’ı satın almak için düğmeye bastı. Aslında EA’nin Codemasters’la ilgilendiği uzun bir süredir yazılıp çiziliyordu. Fakat geçtiğimiz gün yapılan açıklama ile bu durum resmiyet kazanmış oldu.

İki tarafın rakam üzerinde anlaştığı ve EA’nin Codemasters’a 1.2 milyar dolarlık ödeme yapacağı belirtildi. Görünen o ki önümüzdeki süreçte F1 oyunlarında da EA logosu görmeye başlayacağız. Muhtemelen EA bu stüdyoda başka yarış oyunları da geliştirecektir. Belki yeni NFS oyunu da Codemasters’a emanet edilebilir. Bekleyip göreceğiz.

Elektrikli otomobil üretici sayısı artıyor