Çocukların geleceği haczedildi! AKP’li belediyenin borcu sebebiyle okul açılamadı

Yayın tarihi: 15 Eylül 2022 Perşembe 3:23 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2022 Perşembe 3:35 pm

Kayseri’de Palas Mahallesi’ndeki okulun depreme dayanıklı olmaması sebebiyle faaliyeti sonlandırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı okula ise AKP’li belediyenin borcu sebebiyle haciz kondu. CHP’li Çetin Arık, okulun önüne veliler ve çocuklar ile giderek duruma tepki gösterdi.

Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Palas Mahallesi’ndeki okul, depreme dayanıklı olmaması sebebiyle kapatıldı. AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediyesi, mahalleye yeni bir okul yaptırdı. Okul, AKP’li Sarıoğlan Belediyesi’ne devredildi.  İnşaatı tamamıyla bitmiş okula, AKP’li belediyenin borçları sebebiyle haciz kondu. Milli Eğitim Müdürlüğü, haciz sebebiyle okulu teslim alamayarak eğitimi başlatamadı.  Çocuklar, bölgeden iki kilometre uzaklıkta başka bir okula gitmek zorunda kaldı.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, mahalle sakinleri ile birlikte okulu ziyaret ederek şikayetleri dinledi.

Çocuklarının 2-3 kilometre uzaktaki okula gitmek zorunda kaldıklarını belirten Mahalle sakinleri sorunu ilettikleri yetkililerin ilgisizliğinden dile getirdi.

AKP’li Sarıoğlan Belediye Başkanı’nın okul yapılırken sık sık bölgeye geldiğini belirten vatandaşlar, “Belediye Başkanı, ‘Size okul yapıyorum, hizmet yapıyorum’ diye hava atıyordu. Gerisini getir, aç okulu da vatandaş hizmet görsün’ diye konuşurken, bir başka vatandaş ise çocuklarının geleceğinin haczedildiğini söyledi.

ÇOCUKLAR 20 KİLOLUK ÇANTALARLA SAATLERCE YÜRÜYOR

Kayseri Olay’ın haberine göre; çocukların, evlerinin yanı başında okul varken, sırtlarında 20 kiloluk çantalarla kilometrelerce yol yürüdüklerini belirten vatandaşlar, çocukların öğle tatilinde yemeklerini yemeden yeniden okula döndüklerini ifade etti.

“BUNUN KARI VAR KIŞI VAR”

Bir vatandaş da, “Sayın vekilim, şimdi ortam sıcak. Bir de bunun karı var, kışı var. Çocukların ulaştırması yok. Ulaştırması olsa da bu krizde vatandaş ulaştırmaya parayı nereden bulacak diye” dert yandı.

Vatandaşların şikayetlerini dinleyen CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yetkililere seslenerek, “Ben sizin huzurunuzda vali beye sesleniyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı’na, Sarıoğlan Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Bu okulu bir an önce açın. Bu sorunu çözün. Büyükşehir Belediye Başkanı aynen şunu söyledi: Borcumuz yok, kendi yağımızla kavruluyoruz’. Aslında görüyorum ki, kavrulan sizin çocuklarınız, Palaslıların çocukları… Hazır burada okul varken, bu çocukları 2-3 kilometre uzaktaki bir okula götürmek bir eziyet. Bu sorunu yetkililer bir an önce çözsün” diye konuştu.

CHP’li Mahmut Tanal’dan kapısı kilitli okul tepkisi! “Eğitime vurulan asmadır”