Çocukları ifşa eden Aile Bakanı’nın savunması da pes dedirtti

Yayın tarihi: 25 Nisan 2021 Pazar 3:33 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2021 Pazar 3:33 pm

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın, 23 Nisan’da 10 yaşındaki çocuğa Ramazan dolayısıyla bir şey ikram etmediğini söylemesi ve çocuğun koruma evinde kaldığını dile getirmesi sosyal medyada büyük tepki topladı. Tepkiler üzerine bakanlıktan bugün bir açıklama yapıldı.

Yeni atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 23 Nisan dolayısıyla makamında ağırladığı 10 yaşındaki çocuğa ‘Ramazan sebebiyle’ çikolata ikram etmediğini söyledi. Derya Yanık, çocuğun ramazandan sonra, kaldığı koruma evinden yine misafir olarak geleceğini, çikolata ikramını o zaman yapacağını söyledi. Yanık’ın, çocuğa çikolata ikram etmemesi ve koruma evinde kaldığını söylemesine sosyal medyadan büyük tepki geldi.

Bugün Bakanlıktan konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şu şekilde:

Bakanlığımız koruması altında olan çocuklar da bu ülkenin tüm çocukları ile eşit haklara sahiptir ve onların da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, diğer akranlarıyla deneyimlemeleri en doğal haklarıdır. Devlet koruması ve bakımı altında olmak, bu çocuklarımız için utanmaları, gizlemeleri ya da kendilerini toplumdan soyutlamaları gereken bir durum değildir.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Bakanlığın açıklamasında Aile Bakanı Derya Yanık’ın  çocuklara Ramazan dolayısıyla bir şey ikram etmediğini söylemesiyle ilgili eleştirilere ilişkin bir detayın yer almaması dikkat çekti.