Çocuklara kızamık yerine Covid aşısı yapıldı iddiasına yalanlama

Yayın tarihi: 23 Eylül 2021 Perşembe 11:42 am - Güncelleme: 23 Eylül 2021 Perşembe 11:45 am

Bebeklere kızamık ve hepatit aşısı yerine yanlışlıkla Covid-19 aşısı uygulandığı iddiasına Aile Hekimleri Federasyonu’ndan yalanlama geldi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, bazı çocuklara bebeklik döneminde uygulanan kızamık ve hepatit aşısı yerine yanlışlıkla Covid-19 aşısı uygulandığını öne sürdü.

NTV’ye konuşan Kurugöl, “Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı. 6 aylık bebekte 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları kısa sürede çok ünlü bir tıp dergisinde yayınlayacağız zaten. Küçük bebeklerde bile, yüksek doz verseniz bile yan etki açısından bir sıkıntı olmuyor” diye konuştu.

AİLE HEKİMLERİ: BARKOT OKUTARAK YAPILIYOR

Yanlışlıkla 6 aylık veya 1 aylık bebeklere korona virüsü aşısı yapıldığını söyleyen Prof. Kurugöl’e sosyal medyada tepki yağarken Aile Hekimleri Federasyonu’ndan da konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Aile Sağlığı Merkezlerinde “yanlışlıkla” aşı sırası gelmemiş kişilere uygulama yapıldığı iddiası gereği yansıtmamaktadır. Aşılar barkod okutarak, sistemle eşleşme yapılarak vatandaşlara uygulanmaktadır” denildi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfü Çamlı da, “Konu hakkında inceleme başlattık. Ancak böyle bir durum mümkün görünmüyor” dedi. Öte yandan Türkiye’de halen 12 yaş ve üstüne velisinin izni ile korona aşısı yapılabiliyor.

Profesörden çok konuşulacak açıklama! Çocuklara kızamık yerine Covid-19 aşısı mı yapıldı?