Çocuklara cinsel istismar davasında soruşturma açılmıştı: İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2023 Cumartesi 3:00 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2023 Cumartesi 3:03 pm

Karaman’da Ensar Vakfı’nda çocukları istismar eden öğretmenle fotoğraf çekilen ve soruşturma açılan dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

Karaman’da 2016 yılında Ensar Vakfı’na ait bir yurtta 45 öğrenciye cinsel istismar suçlamasından 508 yıl üç ay hapis cezası verilen Muharrem Büyüktürk Ağır ile fotoğraf çekilen ve hakkında soruşturma açılan dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa’ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

“KİMSE KİM OLDUĞUNU YAZMADI”

Atamayı Gazeteci Mehmet Yetim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Mehmet Yetim’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Şanlıurfa’da herkes İl Milli Eğitim Müdürü olan Fevzi Kurt’un görevden alındığını ve yerine Asım Sultanoğlu’nun atandığınız yazdı ama ne yazık ki Asım Sultanoğlu’nun kim olduğunu yazmadı. Asım Sultanoğlu, 2016 yılında Karaman’da Ensar Vakfına ait olan ve 45 öğrencinin kaldığı yurtta cinsel istismara uğradığı dönemde Karaman il Milli Eğitim Müdürü olduğunu yazmadı. Ve Karaman İl Milli Eğitim Müdürü iken çocukların tecavüze uğradığı Ensar yurtlarından ‘haberim yoktu’ dedi. Öğrencilerin kaldığı yurtta İstismarın duyulmasının ardından, cinsel istismara maruz bırakan sanık öğretmen Muharrem Büyüktürk Ağır tutuklanarak, 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca meslekten ihraç edildi. Evet biz dün gece yazana kadar Asım Sultanoğlu’nun kim olduğunu bilinmiyordu. Evet, bugün Asım Sultanoğlu Şanlıurfa İl Milli Eğitim müdürü olarak atandı. Urfa’ya hayırlı olsun…”

CHP’li TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca da sosyal medya hesabından atamaya tepki göstererek, “YORUMSUZ! Karaman’da Ensar Vakfı’nda çocukları istismar eden öğretmenle fotoğraflar çektiren, istismar olayı sonrasında hakkında bu nedenle soruşturma açılan dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı!” ifadelerini kullandı.

Genelkurmay’a 15 Temmuz’un kritik ismi atandı!