Çocuklar AKP’li belediyenin ‘namaz’ hediyesini ‘ihtiyaçtan’ satılığa çıkardı

Yayın tarihi: 17 Eylül 2022 Cumartesi 9:47 am - Güncelleme: 17 Eylül 2022 Cumartesi 9:47 am

AKP’nin yarattığı derin yoksulluk çocukların bisiklet sürmesini engelledi. Çocuklar, 40 gün boyunca ‘namaz kıldıkları’ için AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları bisikletleri internetten satışa çıkardı. 

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi “Güle Oynaya Camiye Gel Projesi” kapsamında 1 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında 40 gün sabah namazına giden çocuklara bisiklet hediye etti.

B BİLGİSAYAR ALMAK İÇİN SATIŞA ÇIKARDILAR!

Aile ve çocuklarının camiye katılımlarının artmasının hedeflendiği projede bisikletini alanlar daha kutusundan bile çıkarmadan e-ticaret siteleri üzerinden satılığa çıkardı.

İlanlarda bisikletlerin birçoğu 2 bin 500 liradan satışa konulurken, açıklama kısmında ise bisikletin Güle Oynaya Camiye Gel projesinden alındığı ve bilgisayar almak gibi ihtiyaçtan dolayı sattıkları bilgileri paylaşıldı.

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre; AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü’nün 2018’de düzenlendiği ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projesi kapsamında hediye olarak dağıtılan 44 bin bisikletin büyük bölümü aileler tarafından e-ticaret sitelerinde satışa çıkarılmıştı.

O dönemde yapılan projenin maliyeti ise 24 milyon lira olarak açıklanmıştı.

“ÜMMET BİLİNCİ RAHATSIZ MI EDİYOR”

Öte yandan AKP’li Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay projeyi eleştirenleri sosyal medya hesabı üzerinden hedef almıştı.

Altay paylaşımında, “Ümmet bilinci, çocukların camileri doldurması, güle oynaya camiye gelmesi sizi neden rahatsız ediyor? Sabah namazında camiye gelen hafız adaylarının yüzlerini görmeye tahammülünüz yok. İlk gün 12 bin kayıt oldu bu da size dert olsun” ifadelerine yer vermişti.

Vatandaşlar ucuz palamut için saatlerce kuyrukta bekledi