Çocuklar 4 Ekim’de doyasıya eğlendi

Yayın tarihi: 5 Ekim 2021 Salı 11:18 am - Güncelleme: 5 Ekim 2021 Salı 11:18 am

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 04 Ekim Dünya Çocuk Günü nedeniyle minik yürekler için resim sergisi, seramik atölyesi açılırken, neşelerine neşe katmak için bando dinletisi gerçekleştirildi.

Etkinliğe Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ali Dinsever, birim müdürleri, kreş öğrencileri, öğretmenleri ve veliler katıldı.

Yarenlik alanında 10.00 ile 16.00 saatleri arasında düzenlenen etkinlikte, hazırlanan Dünya Çocuk Günü Pankartını minik eller içlerinden geldiği gibi en beğendikleri renklerle boyadılar.
Seramik atölyesinde zevkli dakikalar geçiren çocuklar bando ekibinin kendileri için verdiği mini konserde bando şefliği yaptılar.

Öğretmenlerinin gözetiminde düzenlenen aktivitelere iştirak eden çocuklar kendileri için hazırlanan Karikatürlerle Çocuk Hakları Sözleşmesi sergisini gezerek hakları konusunda bilgi sahibi oldular.

Ekim ayının ilk pazartesi kutlanan Dünya Çocuk Günü adıyla çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlayan bu özel günde Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlileri çocukların gönüllerince bir gün geçirmelerini sağladı. Çocukların kendi haklarını öğrenmelerine fırsat tanımak adına Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından hazırlatılan “Karikatürler ile Çocuk Hakları Sözleşmesi” adlı yüzlerce kitap çocuklara dağıtıldı.