Çocukken kurt saldırısına uğradı, 54 yıl sonra ilk ameliyatını oldu

Yayın tarihi: 23 Haziran 2024 Pazar 1:25 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2024 Pazar 1:25 pm

Çin’de çocukken kurt saldırısına uğrayan 65 yaşındaki Wu Xiuyou, 54 yıl sonra ilk kez ameliyat oldu. Saldırıdan beri katı yiyecek yiyemeyen Xiuyou yıllar bir ağız ve dudağa sahip olabilecek.

Çin’de 65 yaşındaki Wu Xiuyou çocukken bir kurt tarafından saldırıya uğradı. Kurt saldırısında Xiuyou’nun ağız ve çenesini paramparça oldu. O günden beri katı yiyecek yiyemeyen Xiuyou, okula gidemedi, bir işe giremedi ve halen bekar.

image

Evrim Ağacı’nda yer alan habere göre Xiuyou 54 yıl sonra ilk kez ameliyat oldu. Yüz transplantı ameliyatı olan Xiuyou’nun ameliyatına 20 hekim katıldı. Başarıyla tamamlanan ameliyatta, Xiuyou’nun ağız ve çenesinde büyük çaplı düzenlemeler yapıldı.

Xiuyou yüzüne son şekil verilmesi için 6 ay sonra yeni bir ameliyata girecek.

Öte yandan ameliyattan sorumlu olan baş hekim Dr. Chen Fei, duruma ilişkin şu bilgileri vermişti: Hastanın ağzı tamamen yitirilmiş vaziyette: çenesi yamulmuş. Son 15 yıl içerisinde yaptığım en zorlu ameliyat olacak. Ameliyat sayesinde üst ve alt dudaklarıyla birlikte yitirilen yüz kaslarını yeniden yapacağız. Bacaklarından 2 adet kas parçası alıp yüzüne yerleştireceğiz ve yüzün şekline göre biçimlendireceğiz. Bu sırada birçok sinir ve damar düzenlemesi de gerekecek.”

Kaynak: Evrim Ağacı