Anaokulunda ‘darp’ iddiası! Çocuk anlattı, kameralar bozuk çıktı

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2024 Perşembe 11:13 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2024 Cumartesi 11:31 am

Sancaktepe’de özel bir anaokulu, görevli öğretmenin 4 yaşındaki öğrencisini darp ettiği iddia edildi. Yaşanan olay, minik L.B.’nin annesine okul gününü anlatmasıyla ortaya çıktı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Sancaktepe’de bulunan özel bir anaokulunda öğretmenin 4 yaşındaki öğrencisini darp ettiği iddia edildi.

İddiaya göre anne Bahar B., yaklaşık bir senedir aynı okula götürdüğü 4 yaşındaki oğlu L.B.’yi her gün olduğu gibi 27 Haziran sabahı da anaokuluna bıraktı. Ancak minik L.B., akşam eve geldiğinde okulda yaşadığı korku dolu anları anlatınca anne Bahar B., büyük bir şok yaşadı.

Minik L.B., iddiaya göre annesine okulda öğretmeninin kendisini kollarından tutarak yemekhaneye sürüklediğini ve yemekhanede de hızlı bir şekilde yere attığını söyledi.

KAMERA KAYDI YOK

İddiaya göre müdür Z.Ö., okuldaki kamera kayıtlarında bir arıza yaşandığını, teknik servis çağıracaklarını söyleyerek durumu geçiştirdi. Ertesi sabah ise Bahar B.’ye mesaj atan müdür, okuldaki kameraların kayıt almadığını, bu nedenle görüntüleri izleyemeyeceklerini ileri sürdü. Telefonuna gelen mesajla başından aşağı kaynar sular dökülen anne Bahar B., olayın peşini bırakmayarak okula gitti ve çocuğunun öğretmeniyle konuştu.

Darp iddialarını reddeden öğretmen E.K., iddiaya göre suçlamaları kabul etmedi. Yaşanan olay sonucu çocuğunu anaokulundan alan anne, önce darp raporu aldı, ardından da emniyetin yolunu tuttu. Bahar B.’nin çocuğunu darp ettiği iddiasıyla E.K.’dan şikayetçi olması üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

İfadesinde şüpheli öğretmen Eda K. ile konuştuğunda kendisinin olayı sorması üzerine öğretmenin çok çekiştirmediğini, sınıfta yalnız bırakamayacağı için götürdüğünü, aşağıda çocuklar olduğundan zorla götürdüğünü ve yavaşça yere bıraktığını söylediğini belirtti. Anne Bahar B., anaokulunda kameraların kayıt almamasının şüpheli bir durum olduğunu vurgulayarak şüpheli öğretmenin cezalandırılmasını talep etti.

DÜZELTME VE CEVAP METNİ

https://tele1.com.tr sitesinde 04.07.2024 tarihinde yayınlanan ”Anaokulunda Skandal ” başlıklı haberlerde iddia edilen olaylar gerçeği yansıtmayan, hiç bir yasal dayanağı olmayan, çamur at izi kalsın mantığı ile ortaya konan iddialardan ibarettir. İlgili ailenin Devlet Hastanesinden almış olduğu DARP RAPORUNDA HİÇBİR DARP İZİNE RASTLANILMADIĞI açıkça belirtilmiş olmasına rağmen darp iddiasında bulunulması ve ilgili rapora bakılmaksızın bu durumun haber konusu edilmesi hukuka aykırıdır. Söz konusu olay öğlen yemeği saatinde yemekhaneye inmek istemeyen öğrencinin, sınıfta güvenlik açısından yalnız bırakılamayacağı gerekçesiyle müvekkil tarafından kucaklanarak yemekhaneye götürülmesinden ibaret olup, sürüklenme, çocuğun canını acıtacak herhangi bir hareket veya darp kesinlikle söz konusu değildir. Hastane tarafında verilen raporda da kızarıklık dahil hiç bir darp izine rastlanılmadığı açıkça belirtilmiştir. Karanlık oda kabusu diye anlatılan husus ise tamamen yalandan ibaret olan ne amaçla yapıldığı anlaşılmayan, öğretmene veya okul yönetimine daha önce hiç söylenmemiş olan bir husustur ve bu konudaki söylentilerin tamamı gerçek dışıdır. Müvekkilim ilgili özel ana okulunda tüm veliler tarafından sevilen, işini sevgiyle yapan, çocukların çok sevdiği başarılı ve saygın bir öğretmendir. Müvekkilin kişilik haklarını ihlal eden, itibarını zedeleyen bu asılsız iddialara dayalı haberlere ilişkin düzeltme ve cevap metnimizin yayınlanmasını müvekkilim adına talep ediyorum.

-Avukat Ramazan Özdeş

Kaynak: TELE1