Abdullah Şevki, Zümrüt Apartmanı kitabındaki iğrenç satırlarından dolayı gözaltına alındı!

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2019 Salı 5:44 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2019 Salı 10:38 pm

Abdullah Şevki’nin Kurgu Kültür Merkezi Yayınları’ndan çıkan “Zümrüt Apartmanı” adlı kitabında pedofili içeren ifadeler tepki topladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “pedofili” içeren ifadelerin bulunduğu kitabın yazarı Abdullah Şevki hakkında soruşturma başlattı. Şevki akşam saatlerinde gözaltına alındı.

Kurgu Kültür Merkezi Yayınları etiketiyle basılan, Abdullah Şevki’nin yazdığı Zümrüt Apartmanı’ndaki pedofili içeren satırlar tepki çekti. Dada sonra Yazar Abdullah Şevki hakkında, Kurgu Kültür Merkezi Yayınları’ndan çıkan “Zümrüt Apartmanı” adlı kitabında çocuğa yönelik cinsel istismarı anlatan ifadeler nedeniyle soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “pedofili” içeren ifadelerin bulunduğu kitabın yazarı Abdullah Şevki hakkında soruşturma başlattı. Şevki akşam saatlerinde gözaltına alındı.

Abdullah Şevki, Kurgu Kültür Merkezi Yayınları etiketiyle yayınlanan Zümrüt Apartmanı kitabında, pedofili içeren satırların yer aldığı ortaya çıktı. Zümrüt Apartmanı kitabının satırlarında çok küçük bir çocuk ile yaşanan cinsel ilişki, şehvetli bir biçimde anlatıldığı ortaya çıktı. Bu satırlar sosyal medyada infial yarattı. Halen çeşitli internet sitelerinde satışı devam eden kitabın, toplatılması talep edildi.

Soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan suç duyurusu üzerine çocuk istismarını içeren anlatımların yer aldığı “Zümrüt Apartmanı” kitabı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın suç duyurusu üzerine Abdullah Şevki isimli şahıs tarafından kaleme alındığı anlaşılan “Zümrüt Apartmanı” isimli kitapta yer alan bir kısım ibarelerle ilgili şüpheli Abdullah Şevki hakkında ‘TCK’nın 226. maddesi’ uyarınca ‘Müstehcenlik’ suçundan soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Kurgu Kültür Merkezi Yayınları Müdürü: Sizin o karga beyniniz kaldıramaz

Kurgu Kültür Merkezi Yayınları Müdürü Alaattin Topçu, “Kurgu Kültür Merkezi Yayınları” adlı Instagram hesabından, pedofili ifadelerin yer aldığı kitabı ve yazarı savundu. Alaattin Topçu, “Sizin o karga beyniniz Abdullah Şevki’yi Alaattin Topçu’yu ve kurguyu kaldıramaz. O nedenle sizin linç kültürünüz tarihin her döneminde yenilgiye ve zavallılığa mahkumdur” ifadelerinde bulundu. Topçu daha sonra paylaşımını sildi.

Hukukçular harekete geçti

Avukat Umur Yıldırım, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu ve kitabın toplatılmasını istedi. Eskişehir Barosu da aynı yönde bir başvuru yapmak için hazırlanıyor.

Gülben Ergen de tepki gösterdi

Şarkıcı Gülben Ergen de, çocuk istismarına dair ifadeleriyle tepki toplayan kitaba tepki gösterdi. Ergen sosyal medyada infial yaratan kitap için, ”Kitap yazılıyor! Basılıyor! Dağıtımı yapılıyor!! Çocuklara tecavüz edilen, hayvanlara işkence yapılan bir ülkede cezasızlık ve uygulanmayan, yasalar üzerine çığlık atıyoruz! Gücümüz sosyal medyada bugünün gündemi kadar mı?” şeklinde tweet attı.