Çocuk istismarı görüntüleri en çok Facebook’ta paylaşılıyor

Yayın tarihi: 28 Şubat 2021 Pazar 1:58 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2021 Pazar 1:59 pm

Facebook’ta geçtiğimiz 2020 yılında 20 milyondan fazla çocuk istismarı görüntüsü paylaşıldı. 2019 yılına göre yüzde 35 artış yaşanırken Facebook, en fazla istismar görüntüsü paylaşılan sosyal medya platformu oldu.

Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Konseyi (NCMEC) 2020 yılı raporunu açıkladı. Rapora göre, geçtiğimiz yıl en çok çocuk istismarı görüntüsünün paylaşıldığı sosyal medya platformu 20 milyondan fazla paylaşımla Facebook oldu.

Bu görüntüleri paylaşan suçluluların herhangi bir yaptırıma uğramamaları ya da herhangi bir yasakla karşılaşmamaları sayıyı her geçen gün artırıyor.

Facebook’un bu noktada çocuk istismarı görüntüleri ile iligli daha aktif bir nlem politikasını yürürlüğe koyması beklenirken Facebook yetkilileri de bunu yapabilecek, istismar görüntülerini henüz yayılmadan tespit ederek kaldırabilecek teknolojiye sahip olduklarını açıkladı.

Facebook’un şu an bu tür bir politika üzerinde çalıştığı biliniyor ve yakın zamanda bu görüntülerin önüne geçmek için gerekli ve yeterli adımları atması bekleniyor.

Öte yandan Facebook’ta 2019 yılına oranla çocuk istismarı görüntülerinde yüzde 35 oranında artış yaşandığı belirtilirken bu durumun önüne geçilmemesi durumunda sayının daha çok yükseleceği tahmin ediliyor.