Çocuk istismarcısı uzman çavuş hakkında 17 yıl hapis istemi

Yayın tarihi: 5 Ocak 2021 Salı 11:35 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2021 Salı 11:35 pm

Bir çocuğa cinsel istismarda bulunan uzman çavuş Arslan A. hakkında 17 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında Şırnak’ta bir çocuğa cinsel istismarda bulunan uzman çavuş Aslan A. hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘silahla tehdit’ suçlarından 17 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre 14 Temmuz 2020’de yaşanan olayda, cinsel istismara maruz bırakılan çocuğun, çığlık atması üzerine çevredeki yurttaşlar tarafından yakalanan uzman çavuş Aslan A., daha sonra polise teslim edilmişti. Sonraki gün mahkemeye çıkarılan Aslan A., ifadesinde suçlamaları reddetmiş, mahkeme heyeti tarafından “çocuğun cinsel istismarı” ve “silahla tehdit” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cinsel istismar faili hakkında yürütülen soruşturma sonucunda iddianame hazırlandı.

İDDİANAMEDE GÖRÜNTÜLER DE YER ALDI

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, uzman çavuş Aslan A.’nın istismarda bulunduğu çocuğun yaşadığı apartmana girdiği, katları dolaştığı esnada çocuğa cinsel istismarda bulunduğu, apartmanda bir süre daha dolaştıktan sonra çıktığı ve otoparkta bulunan aracına bindiği görüntülere de yer verildi.

İddianamede, “yurttaşların istismarı mahalle bekçisi M.M.E.’ye anlattıktan sonra müşteki M.M.E. ile birlikte 4 tanığın, şüpheliyi otoparkta araç içerisinde gördükleri, Aslan A.’nın, aracın camına vuran M.M.E.’ye silah doğrultarak tehdit ettiği, ardından ise uzman çavuşun olay yerine gelen polisler tarafından alınarak karakola götürüldüğüne” dikkat çekildi.

İLK DURUŞMA ŞUBATTA

Uzman çavuş Aslan A.’nın “cinsel istismar” ve “zimmetli görev silahıyla tehdit” suçlarından 17 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianame, Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması 2 Şubat’ta görülecek.