Çocuğunun dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP önünde eylemdeydi… Oğlu hapishanede intihara kalkıştı!

Yayın tarihi: 7 Eylül 2019 Cumartesi 10:01 am - Güncelleme: 7 Eylül 2019 Cumartesi 5:21 pm

HDP Diyarbakır İl binası önünde, çocuğunun dağa gönderildiğini iddia ederek oturma eylemi yapan Remziye Akkoyunlu’nun Bolu Hapishanesi’nde bulunan siyasi tutuklu oğlu Mecrun Akkoyunlu’nun intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Çocuklarının dağa gönderildiğini iddia ederek Halkların Demokratik Partisi (HDP) önünde, Pazartesi gününden bu yana oturan ailelerden Remziye Akkoyunlu’nun, Bolu F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde hükümlü olan oğlu Mecrun Akkoyunlu’nun, annesinin televizyonda çıkan görüntüleri karşısında intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi.

Polisten oturma eylemi yapan ailelere yemek yardımı

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, 4 yıl önce oğlu Azad Akkoyunlu’nun dağa gönderildiğini iddia ederek HDP binası önüne gelen ve basına demeçler veren anne Akkoyunlu’yu bulunduğu hapishanede televizyonda izleyen, 6-7 Ekim olaylarından yargılanıp ceza alan Mecrun Akkoyunlu ilaç alarak intihar ettiği iddia edildi.

Salı akşamı intihara kalkışan Mecrun Akkoyunlu’yu koğuş arkadaşlarının fark etmesi sonucu müdahale edilerek Bolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ve midesinin yıkandığı öğrenildi. Çarşamba günü açık görüşe giden aileler aracılığı ile ailesine bilgi verildiği ve tekrar intihar etme teşebbüsünde bulunma ihtimali ile tek kişilik hücreye konulduğu söylendi.

Tedavisi tamamlanan Akkoyunlu’nun koğuş arkadaşları aracılığı ile annesine bir mesaj ilettiği ve “Eğer HDP binası önünden kalkmazsa tekrar intihar edeceğim. Bugün olmazsa yarın” dediği belirtildi.