Çocuğuna cinsel istismarda bulunan “baba” tahliye edildi!

Yayın tarihi: 10 Haziran 2022 Cuma 5:31 pm - Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma 5:31 pm

Kayseri’de 29 yaşındaki D.A. “9 yaşından beri babamın tecavüzüne uğruyorum” diyerek suç duyurusunda bulundu. Yerel mahkemenin verdiği 30 yıllık cezayı istinaf mahkemesi de onadı. Yargıtay, D.A.’nın tecavüzü kanıtlamak için aldığı ses kaydını yasa dışı delil saydı ve babanın tahliyesine karar verdi.

Kayseri’de Ekim 2019’da polis merkezine giden D.A. (29), babası C.A.’nın 9 yaşından bu yana kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederek, şikâyette bulundu. Gözaltına alınan C.A., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede C.A. hakkında Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarından 10 yıldan 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ŞİKAYETİ GERİ ÇEKMESİNİ İSTEDİLER

Bu süreçte ailesi ve çevresinin yalnız bırakıp, şikâyetini geri çekmesi konusunda baskı yaptığı D.A., ilk duruşma öncesi sosyal medya aracılığıyla destek istedi. Twitter’da ‘Tecavüze hayır’ başlığıyla hesap açan D.A., yaşadıklarını anlatarak, “9 yaşından beri öz babamın tecavüzüne uğruyorum. Fiziksel ve psikolojik şiddeti ve tehditleri yüzünden sessiz kaldım. Defalarca beni tabanca, asit ve bıçakla öldürmeye kalktı. Babaannem, dedem ve benim için en acısı annem ve kardeşlerim olmak üzere tecavüzcü babamın yanında oldular” ifadelerini kullandı. Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12 Ekim 2020’de görülen davanın karar duruşmasına sanık C.A., tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Sanık C.A., 1999-2006 yıllarında Almanya’da diğer yıllarda da Kayseri’de kızı D.A.’ya istismarda bulunduğu iddialarını reddederek, mahkemeye 10 sayfadan oluşan yazılı savunmasını okudu.

Sanık C.A., ifadesinde, “Adil olarak yargılanmıyorum. Tanıklar dinlenilmedi. İktidarsızlık yaşadığıma dair rapor talebim reddedildi. Kızım iffetsiz bir hayat sürüyordu. Çok kolay yalan söylemeye, kin gütmeye başladı. Aşırı tüketim harcamaları yapmaya başlamıştı. Temizlik hastası olmuştu. Alkol almaya başladı. Hayat tarzı değişti. Kızım ile aramızdaki ses kaydı da bir senaryodur. Adaletinize güveniyorum” dedi. 30 yıl ceza aldı Mahkeme heyeti, tutuklu sanık C.A.’yı, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan beraatine karar verdiği, sanığın tutukluluk halinin de devamına hükmetti.

Sanık avukatı Gökmen Döner’in karara itiraz etmesi sonucu dosya önce Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşındı. Bölge Adliye Mahkemesi’nin de hukuka uygun karar vermesi sonrası avukat Döner, bu kez dosyayı temyiz ederek Yargıtay’a taşıdı.

TAHLİYE EDİLDİ

Dosyanın geldiği 9’uncu Ceza Dairesi yaptığı inceleme sonrası dosyayı esastan redderek bozulmasına ve yerel mahkemeye gönderilmesine ve sanığın tahliye edilmesine karar verdi.

Bozma kararı sonrası sanık C.A., yerel mahkemede yeniden hakim karşısına çıkacak.

Öz kızına tecavüz eden baba tahliye edildi! Gerekçe “samimi fotoğraf”