Çocuğun dövüldüğü Kuran kursu kaçak çıktı

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2022 Salı 4:07 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 5:49 pm

Sosyal medyada paylaşılan bir çocuğun şiddet gördüğü Şanlıurfa’daki Kuran kursu ile ilgili Şanlıurfa Müftülüğü’nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada Kur’an Kursu’nun müftülüğe bağlı olmadığı belirtilirken çocuğa şiddet uygulayan kişinin de gözaltına alındığı açıklandı.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde faaliyet gösteren Hayatt-ı Harrani Kuran Kursu’nda bir görevlinin çocuğa şiddet uyguladığı ana ilişkin görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

KURS’TAN MÜFTÜLÜĞÜN HABERİ YOKMUŞ

Odatv’ye konuşan Şanlıurfa Müftülüğü Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Eyüp Sofuoğlu, Kuran kursunun kendilerine bağlı olmadığını ve çocuklara şiddet uygulayan Abdulhakim T.’nin gözaltına alındığını söyledi.

Eyüp Sofuoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Olayın yaşandığı kurs Diyanet’e bağlı değil. Bizim böyle bir Kuran kursundan haberimiz yok. İlçe müftülüğünden arkadaşlarımız kursa giderek gerekli incelemeleri yaptı. Valiliğin suç duyurusu sonucu adli soruşturma başlatıldı. Şiddet uygulayan şahsın gözaltına alındığını biliyoruz. Bu kurs bizden habersiz açılmış. Herhangi bir cemaate ait olup olmadığını bilmiyorum. Merdiven altı bizden habersiz açılan bu kursları biz bilemeyiz ve denetleyemeyiz. Benim bildiğim kadarıyla mevzuat gereği Diyanet İşleri Başkanlığı dışında kimse kurs açamaz.”

DAYAKÇI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Öte yandan Abdulhakim T.’nin olayın gündem olmasının ardından gözaltına alındığı da belirtildi.  Emniyetteki sorgusu tamamlanan Abdulhakim T., adliyeye sevk edildi.

Kuran Kursu’nda, çocukları istismar edip, ellerine kolonya döküp yakmış