Çocuğu YKS’ye giren kadın ‘Katar’ dedi, Habertürk muhabirinin eli ayağına dolandı

Yayın tarihi: 26 Haziran 2021 Cumartesi 5:15 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2021 Cumartesi 5:15 pm

Habertürk çocuğu sınava giren bir veliye mikrofon uzattı. Velinin konuyu sınavsız öğrenim hakkı tanınan Katarlılara getirmesi üzerine ise muhabir mikrofonu geri çekerek veliye sansür uyguladı.

Bugün, milyonlarca öğrenci Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girdi.  İstedikleri üniversite ve bölümlere girmek için ter döken öğrenciler ilk sınavı atlattı.

Öğrencilerin gündeminde ise Katarlı öğrencilere tanınan ayrıcalıkla ilgili protokol vardı. Protokole göre, Katar Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan sivil personel ile eğitim alacak personel sınava girmeden Türkiye’de tıp, diş hekimliği, eczacılık, sağlık meslek yüksek okulu, hemşirelik alanlarında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alabilecek.

MUHABİR MİKROFONUNU ÇEKTİ

Habertürk, sınavın ardından, okullarda çocuklarını bekleyen velilerle röportaj gerçekleşti. Canlı yayınlanan röportajlarda bir veli, Katarlı öğrencilere tanına ayrıcalığa değinmek istedi.

Velinin “Katar” dediği anda muhabir mikrofonu çekti. Muhabirin mikrofonu çektiği anda, etrafta bulunanlar gülmeye başladı.

Katar’a neyin diyeti ödeniyor?