Çocuğa cinsel istismarda bulunan sanık ilk duruşmada tahliye edildi

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 2:19 pm - Güncelleme: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 2:19 pm

Trabzon’da 13 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan ve 14 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan S.Ü., ilk duruşmada tahliye edildi.

Trabzon’da 13 yaşındaki bir çocuk, 5 Nisan 2021 tarihinde, dondurma almak için markete gitti. Burada babaannesinin komşusu olan S.Ü. ile karşılaştı. S.Ü.’nün Boncuk isimli kedisini sevmek için evine giden çocuk burada S.Ü. tarafından istismar edildi. S.Ü.’nün evinden ayrıldıktan sonra yaşananları annesine anlatması üzerine konu babaya aktarıldı ve polise şikayette bulundular. 5 Nisan’da gözaltına alınan S.Ü. 6 Nisan’da tutuklandı.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, küçük kızın psikolog eşliğinde alınan ifadesi de yer aldı. S.Ü.’nün, daha önce de cinsel istismarda bulunduğu ve buna arkadaşları ile kardeşinin de şahit olduğu ortaya çıktı. İddianamede, S.Ü.’nün bir komşusu ile küçük kızın babaannesinin şahitlikleri de yer aldı. İddianamede ayrıca küçük kızın S.Ü.’nün evine gittiği anı gösteren güvenlik kamera görüntüsüne de yer verildi.
İddianamede, küçük kızın söylediklerine ilişkin, “Mağdur hakkında düzenlenen Adli Görüşme Değerlendirme Raporu’nda adli görüşmenin tutarlı olduğu; mağdurun doğal, akıcı bir anlatımının olduğu; yeterli miktarda detay verdiği; anlatılanlarda mantıksal bir çatının olduğunun gözlemlendiği; ayrıca mağdurun ön ve adli görüşme esnasında yaşanılan olayın etkisinde olduğunun gözlemlendiğinin tespit edildiği” değerlendirmesinde bulunuldu. İddianameyi hazırlayan savcı, S.Ü.’nün, birden fazla kez işlediği çocuğa cinsel istismar suçu nedeniyle 14 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
8 Temmuz’da Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan S.Ü. sadece 3 ay tutuklu kalmasının ardından ilk duruşmada tahliye edildi.