CNN Türk ‘PKK’lı Ferhat Tunç’ diyerek sanatçı Ferhat Tunç’un fotoğrafını kullandı

Yayın tarihi: 7 Aralık 2021 Salı 1:19 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2021 Salı 4:30 pm

CNN Türk öldürüldüğü açıklanan PKK’lı Ferhat Tunç’a ilişkin haberinde sanatçı Ferhat Tunç’un fotoğrafını kullandı. Sanatçı konuyu yargıya taşıyacağını açıklarken, CNN Türk ‘özür’ diledi.

İçişleri Bakanlığı, PKK’nın Gap-Rıha eyalet sorumlusu ‘Rubar’ kod adlı Ferhat Tunç, Şanlıurfa’da Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyonla öldürüldüğünü açıkladı.

Sanatçı Ferhat Tunç ise sosyal medya hesabından PKK’lı Tunç’un ölümüne ilişkin haberlerde kendi fotoğrafının kullanıldığı belirterek, tepki gösterdi. CNN Türk’ün kendisine ait bir fotoğrafı kullandığı haberini alıntılayan Tunç, konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.

“KİŞİLİK HAKLARIMA SALDIRI”

Tunç, şunları yazdı: “İçişleri Bakanlığı, PKK’li Ferhat Tunç adlı bir gencin yaşamını yitirdiğini iddia etti. İktidar güdümündeki medya ise haberi benim fotoğrafımı kullanarak, iktidar yanlıları da hesabımı etiketleyerek servis etti. Ölümü her türlü kirli çıkar ve algıları için kullananları kınıyorum. Avukatım konuyla ilgili açıklama yapacak ve kişilik haklarıma dönük bu saldırıyı yargıya taşıyacak. Kandan ve ölümden beslenenlerden çok yakında kurtulmak umuduyla.”

CNN’TÜRK’TEN ÖZÜR GELDİ

CNN Türk ise fotoğraf için ‘editöryal hata’ diyerek, “Bugün CNN TÜRK youtube sayfamızda yayınlanan bir haberde Sayın Ferhat Tunç’un fotoğrafı yanlışlıkla kullanılmıştır. Editöryal hatadan dolayı kendisinden özür dileriz. Hata ile ilgili kurum içi soruşturmamız devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

Ferhat Tunç hakkında yakalama kararı