CNN muhabiri Taliban sonrası çarşafa girdiği iddiasına yanıt verdi

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 1:24 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 1:42 am

CNN muhabiri Clarissa Ward, Taliban sonrası kıyafetinin değiştiği, çarşafla yayın yapmaya başladığı iddiasıyla ilgili, “Bir fark var ama bu kadar keskin değil!” dedi.

Afganistan’da yönetimi Taliban’ın ele geçirmesi sonrası kadınlar için korku büyüdü. Ülkede kadınlar Taliban korkusuyla sokağa çıkamazken, CNN International muhabirinin de değişen görüntüsü dikkat çekti. Clarissa Ward, Taliban militanlarının Kabil’e girmesinden bir gün önce normal kıyafetleriyle yayına çıkan, bir gün sonra ise Taliban’ın dayattığı kara çarşafla CNN International ekranlarında göründü.

Taliban’a yönelik, “Dünyaya hukuk ve nizamı sağlayacaklarını kanıtlamak istiyorlar” diyen Ward, “Çok farklı bir hikaye var bugün. Hikaye sokakta olmayanlarla ilgili. Güvende hissetmeyenler, korkanlar, saklananlar var bu şehirde. On binlerce belki yüz binlerce kişi var. Onları göremiyoruz, bize konuşmuyorlar; çünkü korkuyorlar” ifadelerini kullandı.

CNN International muhabirinin 24 saat içerisindeki değişimi dehşeti gözler önüne serdi

“DAHA ÖNCE KABİL’DE SOKAKTA HEP BAŞÖRTÜSÜ TAKARDIM”

Ward’ın kıyafet değişimi sosyal medyada kısa sürede gündem haline geldi. Pek çok kişi muhabirin bir gün önce ve bir gün sonra giydiği kıyafetleri kıyaslayarak değişime dikkat çekti. Ward, duruma Twitter’dan yaptığı paylaşımla açıklık getirdi.

İki fotoğrafına yer veren Ward, “Bu mimleme yanlış. Üstteki fotoğraf özel bir yerleşkenin içinde. Alt taraftaki Taliban’ın ele geçirdiği Kabil sokaklarında. Daha önce Kabil’de sokakta, saçlarım tamamen kapalı ve abaya olmasa da hep başörtüsü takardım. Yani bir fark var ama bu kadar keskin değil” ifadesini kullandı.

CLARİSA WARD KİMDİR?

41 yaşındaki Amerikalı Clarissa Ward, ABC Haber için Moskova muhabirliğinin ardından Londra merkezli CBS News’te çalışmaya başladı. Ward, 2015’ten bu yana CNN International’da çalışıyor.

Taliban: Düşman istemiyoruz, kadın hakları şeriata göre olacak