Canlı yayında gözaltına alınan CNN ekibi serbest bırakıldı, vali özür diledi

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2020 Cuma 2:06 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2020 Cumartesi 2:20 pm

Siyahi ABD vatandaşı George Floyd’un Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, kendisini gözaltına almaya çalışan polisler tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan eylemler devam ediyor. Eylemleri takip eden CNN International ekibi canlı yayında gözaltına alındı. Minnesota Valisi daha sonra özür diledi ve ekip serbest bırakıldı.

Gösterilerin sürdüğü Minnesota eyaletinde canlı yayına bağlanan muhabir Omar Jimenez ile prodüktör ve kameran, polis tarafından gözaltına alındı. Polis, ekibin kamerasına da el koydu.

George Floyd’u öldüren polisin dosyası kabarık

VALİ ÖZÜR DİLEDİ, CNN EKİBİ SERBEST BIRAKILDI

Görüntülerde, Minnesota eyalet polisi tarafından kelepçelenmeden önce Jimenez’in “Nereye isterseniz oraya çekilebiliriz, yolunuzdan çekiliyoruz” dediği kaydedildi.

Polisin kendisini gözaltına alacağı sırada Omar Jimenez, canlı yayında olduklarını söyledi. Ancak polis, Jimenez’e “Gözaltına alındınız” dedi. Jimenez daha sonra koluna giren polisler tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Minnesota Valisi daha sonra özür diledi ve ekip serbest bırakıldı.

Floyd’un öldürüldüğü Minneapolis’te göstericiler polis merkezini ateşe verdi

TRUMP, EYLEMCİLERİ TEHDİT ETMİŞTİ

Floyd’un öldürülmesi Minneapolis halkını ayağa kaldırırken, ABD Başkanı Trump yaptığı bir açıklamayla “Olayları durdurun, yoksa Ulusal Muhafızları gönderirim” tehdidinde bulunmuştu.

Trump’tan George Floyd’un ölümünü protesto edenlere tehdit