CNN harekete geçti! CNN Türk için heyet geliyor

Yayın tarihi: 7 Aralık 2021 Salı 7:25 am - Güncelleme: 7 Aralık 2021 Salı 7:25 am

CHP’nin boykot ettiği CNN Türk ile ilgili önemli bir gelişme kaydedildi. CHP Washington Temsilcisi Yurter Özcan, CNN’e şikayet edilen CNN Türk’e ABD’den bir heyet geleceğini duyurdu.

CNN Türk’ün taraflı yayınlar yaptığı gerekçesiyle CNN’e şikayet eden CHP Washington Temsilcisi Yurter Özcan, şirketin CNN Türk’e yapacağı ziyaretin ayrıntılarını Odatv’ye anlattı. CNN Türk’ün taraflı yayınlarına yönelik şikayetler CNN International yönetimi tarafından dikkat çekti. Şirket yönetiminin, ABD’den CNN Türk’e gelerek incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Bu hafta ABD’den kanala bir ziyaret gerçekleştirileceğini dile getiren Özcan, heyetin ziyaretinin de rutin bir inceleme ziyareti olmadığını söyledi. CNN Türk’ün yanlı haberler yaptığı gerekçesiyle inceleneceği aktarılırken heyetin, CNN Türk’ün yayınlarını, kime ne kadar ekranda süre verdiklerine bakarak, muhalefet hakkındaki yayınlanan görüntüleri inceleyecekleri belirtildi.

NE OLMUŞTU?

CNN Türk, Ekrem İmamoğlu’nun aday olduğu İBB seçimlerinde taraflı yayın yapmış, kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Mitingleri yayınlamayan CNN Türk’te Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı Ahmet Hakan yayını ile birlikte tartışmalar daha da şiddetlenmişti. Hakan’ın tavırları ve programı erken bitirmesi tepki almıştı. CHP’nin Amerika Temsilcisi Yurter Özcan da sosyal medya hesabından bu duruma tepki göstermişti. Özcan o dönem CNN Türk’ün Genel Müdürü olan Bora Bayraktar’ın AKP heyeti ile Washington’da olduğunu aktararak yanlı bir yayın yapıldığını iddia etmişti. Özcan, Bayraktar’ın tepki çeken programla ilgili sözlerini ise şöyle aktarmıştı: “AKP Heyeti ile Washington’a giden CNN Türk Müdürü Bora Bayraktar, Ekrem İmamoğlu’na karşı yapılan tek taraflı ve eşitsiz yaklaşımı hakkında soru sorulduğunda ‘istemeyen izlemesin, bu kadar basit biz kimseye CNN Türk izlesin diye baskı yapmıyoruz… Benim de patronum var tarafsız yayıncılık yok, herkesin bir duruşu var’ demiş.  En azından sahibinin sesi olduğu itiraf etmiş.” Bora Bayraktar ise bu iddiayı yalanlamıştı. Fakat tartışmalardan birkaç ay sonra Bora Bayraktar görevden alınmıştı.

CNN Türk her şeyi bıraktı Turgay Güler’in mavi tıkını konuştu

CNN Türk yine şaşırtmadı! Erdoğan’ın aday olamayacağı söylenince reklama gittiler