Clubhouse ile artık para kazanmak mümkün

Yayın tarihi: 6 Nisan 2021 Salı 11:38 am - Güncelleme: 6 Nisan 2021 Salı 11:38 am

Clubhouse, içerik oluşturucuları için para kazanma özelliğini kullanıma sunmaya başladı.

Sosyal sesli sohbet uygulaması, tüm kullanıcılara doğrudan platformdaki konuşmacılara para göndermenin bir yolunu sunan Clubhouse Payments‘ı tanıtmak için Stripe ile işbirliği yaptı. Bir kullanıcının destek olması için tek yapması gereken, alttaki “Para Gönder” düğmesine dokunmak ve ardından vermek istediği miktarı seçmek olacak.

Bir içerik oluşturucunun elde ettiği gelirden herhangi bir kesinti yapılmayacak yalnızca göndericiden Stripe‘a gidecek bakiyeden bir işlem ücreti alınacak. Clubhouse, işlemden hiçbir şey kazanmayacak, ancak özellik daha yaygın hale geldiğinde durumun böyle olup olmayacağı tam olarak belirtilmedi. Artık tüm kullanıcılar para gönderebilirken, Clubhouse Payments yalnızca küçük bir konuşmacı grubu için etkinleştirildi. Ancak şirket, geri bildirim topladığı zaman tam olarak etkinleştirilebilecek.

Clubhouse yaptığı duyuruda, “Bu, içerik oluşturuculara ve doğrudan ödeme almalarına olanak tanıyan birçok özellikten ilki olacak” dedi, bu nedenle gelecekte büyük olasılıkla daha fazlasını göreceğiz.