Çizimlerinizi animasyonlara dönüştürüyor

Yayın tarihi: 17 Nisan 2023 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 15 Nisan 2023 Cumartesi 10:08 am

Meta, herkesin karalamalarını hayata geçirmesine izin veren açık kaynaklı bir yapay zeka projesine sahip. İşte tüm detaylar.

Şirket, Animated Drawings’i açık kaynaklı bir proje olarak sunarak diğer geliştiricilerin yeni, daha zengin deneyimler yaratabileceğini umuyor. Fundamental AI Research (FAIR) ekibi, ilk olarak 2021’de aracın web tabanlı bir sürümünü yayınladı. Kullanıcılardan tek bir insan benzeri karakterin çizimini yüklemelerini veya bir demo figürü seçmelerini istiyor. Kendi karalamanızı kullanırsanız, Meta’nın modellerini eğitmek için çiziminizi kullanıp kullanamayacağını soran bir onay formu görürsünüz. Aracı kullanmaya devam etmek için onay vermeniz gerekmez.

Animasyon

 

Ardından, bir kutuyu, eserinize tam oturacak şekilde yeniden boyutlandırmanız gerekecek. Tüm bunlardan sonra, çiziminizin animasyonlu bir versiyonunu göreceksiniz. Dört kategoriden çeşitli ön ayarlı animasyonlar arasından seçim yapabilirsiniz: dans, eğlence, zıplama ve yürüme. Animasyonlu Çizimler, bir çizimin dijital versiyonunu yakalamak için nesne algılama modellerini, poz tahmin modellerini ve görüntü işleme tabanlı bölümleme yöntemlerini kullanacak.

İlginizi çekebilir: Among Us PlayStation 5 ve PlayStation 4’e geliyor

Daha sonra görüntüyü deforme etmek ve canlandırmak için geleneksel bilgisayar grafiği tekniklerini kullanacak. Artık AI’nin kullanımı gittikçe artıyor bu sebeple platformlar da birbirinden farklı güncellemeler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda daha fazlası da gelmeye devam edecek. Tüm bunlara ek olarak Meta yeni AI’ler de geliştirmeye devam edecek. Çalışmalar ise hız kesmeden devam edecek.