“Çivi çakılmayacak” denilen Salda’ya ahşap üniteler kuruldu!

Yayın tarihi: 20 Aralık 2020 Pazar 6:49 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2020 Pazar 6:49 pm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Özel Çevre Koruma Projesi içinde herhangi bir betonarme yapı asla olmayacak, çivi dahi çakılmayacaktır” dediği Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü’ne valilikçe alınan karar doğrultusunda ahşap üniteler kuruldu.

Salda Gölü’nde Çevre ve Tabiat Kurulu’nun tavsiye kararı doğrultusunda Salda Gölü Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi’nde revizyona gidildi. Burdur Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda bölgeye ahşap üniteler kuruldu. Gölün plaj kısmında da kıyıdan 500 metre kadar geride üniteler yerleştirildi. Gölden 2 kilometre uzağa ise otopark yapılacağı bildirildi.

BAKANLIK “ÇİVİ ÇAKILMAYACAK” DEMİŞTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Salda Gölü çevresinde yürütülecek projeye dair, “Defalarca ifade edildiği üzere Salda Gölü Özel Çevre Koruma Projesi içinde herhangi bir betonarme yapı asla olmayacak, çivi dahi çakılmayacaktır. Beyaz kumların olduğu alana ayakkabıyla girilmesine ve bu doğal alana hiçbir şekilde en ufak çöpün dahi atılmasına izin verilmeyecektir” açıklamasını yapmıştı.