Citroen Ami Türkiye satış tarihi netleşti

Yayın tarihi: 11 Aralık 2021 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 10 Aralık 2021 Cuma 8:16 pm

Citroen Ami modelini hepiniz duymuşsunuzdur. Fransız üreticinin en şirin ürünü olan araç tamamen elektrikli ve adeta kutu gibi. İki kişilik olan Ami ülkemizde henüz satışa sunulmasa da Avrupa’da 6.990 Euro gibi oldukça uygun bir fiyattan alıcı buluyor.

Maksimum hız kapasitesi 45 km/s olan modelin tam dolu şarjda menzili 75 km civarında oluyor. Önü ve arkası aynı olan aracın ülkemizde ne zaman satışa çıkacağı merak konusuydu.

 

Citroen Ami’nin 2022 Mart ayında satışa çıkacağı ortaya çıktı. Bildiğiniz gibi Ami’yi kullanmak için ehliyet gerekmiyor. 16 yaşına gelen herkes bu aracı kullanmaya yetkin oluyor. Ayrıca modelin motorlu taşıtlar vergisi de oldukça düşük. Son gelen zamların ardından bile bu bedelin sadece 295 TL olduğunu söylemiş olalım. Ancak Ami İstanbul gibi büyük şehirlerde kullanmaya çok uygun olmayabilir. Daha çok küçük yerleşim birimlerinde otobanların az olduğu bölgelerde Ami kullanılabilir. Zira Ami’nin otobana çıkması yasak.

Bildiğiniz gibi ülkemizdeki sıfır otomobil piyasası hayli yükseldi. Eğer benim yüksek beygirli araçlara ihtiyacım yok diyorsanız ve küçük yerlerde yaşıyorsanız Citroen Ami sizin için biçilmiş kaftan olacaktır. Ayrıca aracın gün içinde kiralanabileceği de gelen bilgiler arasında. Bu tarz bir hizmetin verilmesi halinde Ami’ye yoğun ilgi olacaktır.

Hyundai i10 fiyatları otomobilin boyunu aştı