Cirit gösterisinde korku dolu anlar! Sopalar izleyicilerin kafasına isabet etti

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 11:13 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 11:13 am

Erzurum’un Şenkaya ilçesinde bu yıl 16. düzenlenen, ‘Geleneksel Kültür Sanat ve Bal Festivali’nde düzenlenen cirit gösteri maçında, sporcuların attığı sopalar 3 izleyicinin kafasına isabet etti. Sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti. Yaklaşık 30 dakika süren gösteri, yaralanmaların artması üzerine sona erdi. Yaralanan İbrahim Kızıltan, “Kalabalığın içinde ciriti izliyordum. Sopanın geldiğini fark edemedim. Bir anda deprem oldu sandım ve ışıklar söndü” dedi.

Erzurum’da düzenlenen Cirit gösterisinde başlarına sopa isabet eden izleyiciler yaralandı. Sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti. Yaklaşık 30 dakika süren gösteri, yaralanmaların artması üzerine sona erdi.

Müsabaka anında ciritçilerden biri dengesini kaybedip, atından düşerken, bir diğeri de atın kontrolünü sağlayamayıp izleyicilerin arasından dışarı çıkarak korku dolu anlar yaşattı.

Geçen yıl yaşanan bazı kazalar nedeniyle bölgede önlem alan jandarma, çevredekilerin sahayı belirleyen güvenlik şeridinin en az 5- 10 metre uzağında durması istedi ve sık sık uyarıda bulundu. Tüm uyarılara rağmen sahayı belirleyen şeridin hizasından maçları izleyenler kazaya neden oldu.

‘Kara cirit’te ölümden döndü! Dört nala giderken taklalar attı