Cinsiyet eşitliği ödülleri üç erkeğe verildi: Hacklendiniz mi!

Yayın tarihi: 28 Ocak 2019 Pazartesi 4:40 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2019 Pazartesi 4:40 pm

Birleşik Arap Emirlikleri’nde işyerinde kadın-erkek eşitliği ödülleri üç erkeğe verildi. Sosyal medya, ödül töreninin fotoğraflarıyla dalga geçiyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) cinsiyet eşitliğini teşvik etmek amacıyla başlatılan bir hükümet projesi için sadece erkeklere ödül verilmesi dalga konusu oldu. BAE Devlet Başkanı Yardımcısı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum’un ödülleri dağıtırken çekilen fotoğrafları sosyal medyanın diline düştü.

Şeyh’in dağıttığı ‘Cinsiyet Dengesi Endeksi’ ödülleri, emirliklerdeki işyerlerinde daha fazla kadın çalışması için 2015 yılında başlatılan proje kapsamında ilerleme sağlandığının kanıtı olarak sunuluyordu. Ancak ‘cinsiyet eşitliğini en iyi destekleyen hükümet kurumu’, ‘cinsiyet dengesini en iyi destekleyen federal otorite’ ve ‘en iyi cinsiyet dengesi girişimi’ gibi ödüllerin tamamı bu kurumların erkek yöneticilerine verildi.

‘Cinsiyet dengesini en çok destekleyen kişi’ ödülü de, BAE ordusunda kadınlara doğum izni verilmesi için harcadığı çabalar vesilesiyle BAE Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Saif bin Zayed el Nahyan’a uygun görüldü.

Ödül töreni Dubai medya ofisinin Twitter hesabından da, “Emirliklerdeki kadınların başarısından gurur duyuyoruz ve onlar, ülkenin geleceğini şekillendirmekte merkezi bir rol oynuyor” denildi.

‘HACKLENDİNİZ Mİ?’

Özellikle hukuk sisteminde kadınlara karşı derin bir ayrımcılığın kök saldığı, kadına karşı şiddetin ‘İslami kurallar çerçevesinde’ kaldığı sürece yasa dışı sayılmadığı BAE’deki bu ödül töreni sosyal medyada tepki çekti. Bir kullanıcı “Gerçekten de çeşitliliği yakalamışsınız. O adamlardan biri gri giyinmiş” diye dalga geçerken, bir diğer Zaytung benzeri bir siyasi hiciv sitesi olan The Onion’a atıfla “Hepinizi Onion mı hackledi?” diye yazdı.