Cinsellikte koronavirüs tedbirleri açıklandı! İşte yapılması gerekenler…

Yayın tarihi: 5 Haziran 2020 Cuma 10:43 am - Güncelleme: 5 Haziran 2020 Cuma 1:35 pm

Harvard Üniversitesi’nden araştırmacıların Annals of Internal Medicine isimli dergide yayımlanan araştırması koronavirüs günlerinde güvenli cinsel ilişki için yapılması gereken önlemleri sundu.

Salgın günlerinde aynı evi paylaşıp birlikte karantina uygulamayan kişilerin cinsel ilişki yapmasının her şekilde risk taşıdığı belirtilen araştırmada, cinsel ilişkiden uzak kalmak en önemli korunma yöntemi olarak belirlendi. Bunu, mastürbasyon ve dijital cinsel birliktelik gibi yöntemler izledi.

İkinci dalga için tarih verildi!

Cinsel ilişkide koronavirüs tedbirlerinde üçüncü yol ise maske takmak, duş almak, öpüşmekten kaçınmak. Risk sıralamasında dördüncü sırada yer alan yol ise aynı evde yaşayan insanların cinsel ilişkiye girmesi oldu.

Son sırada ise farklı evde yaşayan çiftlerin cinsel ilişkiye girmesi yer aldı. Araştırma, bu durumlar yaşandığında alınabilecek önlemleri de inceledi. Buna göre önlemler arasında, partner sayısının düşük olması, semptom gösteren partnerlerle ilişki yaşanmaması, öpüşmekten kaçınılması, maske takmak, öncesinde ve sonrasında duş almak yer aldı.

Araştırmayı yürüten bilim insanlarından Dr. Jack Turban, “Bazı hastalar için cinsel aktiviteden tamamen yoksun olmak mümkün değil. Bu durumlarda kişisel izolasyonda olan partnerlerle cinsel ilişkiye girmesi en güvenli yaklaşım olur” dedi.