Cinsel tacizle suçlanan eskrimci, maçta pembe maskeyle protesto edildi

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2021 Pazar 2:25 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2021 Pazar 2:50 pm

Hakkında üç cinsel taciz suçlaması olan ABD Olimpiyat Eskrimcisi Alen Hadziç, Tokyo Olimpiyatları’nda takım arkadaşları tarafından protesto edildi. Eskrimcinin Olimpiyat Köyü’nde kalmasına izin verilmezken, takım arkadaşları Hadziç’le beraber çalışmaktan rahatsız olacaklarını belirtti.

Montclair Local’de yer alan habere göre, ABD Güvenli Spor Merkezi’nin hakkında üç cinsel taciz soruşturması yürüttüğü eskrimci Alen Hadziç, Japonya karşısındaki maçta takım arkadaşları tarafından protesto edildi. Maç sırasında Hadziç’in siyah bir maske taktığı, takım arkadaşları Jake Hoyle, Curtis McDowald ve Yeisser Ramirez’in pembe maskeler taktığı görüldü.

Olimpiyatlara katılmak için izni alan Hadziç’in takım arkadaşları, kendilerini onun yanında güvende ve huzurlu hissetmediklerini belirterek Olimpiyat Köyü’nde kalmasına karşı çıktı. Hadziç, Tokyo’ya takımından ayrı uçtu ve Tokyo’da başka bir otelde kalmaya başladı.

NE OLMUŞTU?

Hadziç hakkında, 2013 ve 2015 yılları arasında üç kadın eskrimciye yönelik cinsel taciz suçlamaları üzerine ABD’nin Olimpiyat ve Paralimpik Komitesi içindeki cinsel taciz ve istismar soruşturmalarını yürüten organı SafeSport tarafından soruşturma yürütülüyor. SafeSport suçlamalar ışığında ilk olarak Hadziç’in Olimpiyatlar’a katılmaısna izin vermemişti. Suçlamaları inkar eden Hadziç, avukatı Jack Wiener vasıtası ile kendisine yönelik tutumun doğru olmadığını ve Olimpiyatlarda yer alması için izinlerin sağlanması gerektiğini belirtmişti.