Cinsel saldırıyla suçlanan Neymar’ın sözleşmesi feshedildi!

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2021 Cumartesi 2:25 pm - Güncelleme: 29 Mayıs 2021 Cumartesi 2:25 pm

Nike, cinsel saldırıyla suçlanan Paris Saint Germain’in (PSG) yıldız oyuncusu Neymar’la geçen yıl sözleşmesini feshettiğini duyurdu. Şirket gerekçeyi Neymar’ın iç soruşturma için iş birliği reddetmesi olarak açıkladı.

Nike şirketinde çalışan kadın, bir promosyon etkinliğinin lojistik çalışmaları için bulunduğu New York’taki bir otelde Neymar’ın cinsel saldırısıyla karşılaştığını Nike yönetimine bildirmiş ve şirket içinde 2018 yılında ön soruşturma başlatılmıştı.

Dünyanın önde gelen spor malzemesi üreticisi Nike geçen yıl ağustos ayında sözleşmesini feshettiğini açıkladı. Açıklamada, “Nike, bir çalışanı tarafından gündeme getirilen cinsel saldırı suçlamasıyla ilgili başlattığı iyi niyet soruşturmasına katkı vermediği için Neymar ile sportif iş birliğini sonlandırmıştır” denildi.

Nike, 13 yıllık birlikteliğin ardından hiçbir gerekçe göstermeden geçen yıl ağustos ayında Neymar ile yollarını ayırmıştı. Brezilyalı oyuncu, Nike’ın geçen yıl sözleşmeyi feshetmesinin ardından Puma ile anlaşmıştı.

Neymar, hakkında bu yıl içinde Brezilya’da bir kadın tarafından cinsel saldırı suçlaması yapılmış, ancak daha sonra bu suçlama geri çekilmişti.