Cinsel saldırıya uğrayan kadın yaşam savaşı veriyor

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2021 Cuma 5:41 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2021 Pazartesi 3:31 pm

Kocaeli’de dershaneden döndüğü sırada cinsel saldırıya uğrayan A.A, saldırıya direnince darp da edildi. Etraftakilerin haber vermesiyle hastaneye kaldırılan A, yaşam savaşı veriyor.

Kocaeli’de dershaneden dönen A, Gebze ilçesi Pelitli köyündeki evine varmak üzereyken ormanlık alanda cinsel saldırıya uğradı. Genç kadın direnince şiddete maruz kaldı. Darp ve şiddet sonrası ağır yaralanan ve bayılan genç kadın, etraftakilerin haber vermesiyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırgan erkek ise yakalanarak gözaltına alındı.

Cinsel istismar ve şiddete uğrayan A’nın babası M.A. “Kızım şu an uyutuluyor. Hayati tehlikesi var. Hükümetin artık bu konuda bir önlem alması gerekiyor. A.’nın sesi soluğu olmak için ülkeyi ayağa kaldıracağım” dedi.

BirGün’e konuşan baba M.A, “Kızım şu an uyutuluyor. Hayati tehlikesi devam ediyor. Beyinde darp sonucu ödem var. Saldırı eve yakın noktada oluyor. Saat akşamüstü 05.00 civarında kızım ormanlık alana çekiliyor. 5.45’e kadar cinsel istismar ve darp devam ediyor. Önce kızımın boğazına yapışıyor ardından kızım direnince kafasına taşla vuruyor” diyerek yaşananları anlattı.

“Benim işim inşaatçılık ama bundan sonra işim gücüm kadın cinayetlerine karşı mücadele etmek olacak. Bir baba olarak tarifsiz bir acı içindeyim” diyen baba A, “Hükümetin artık bu konuda bir önlem alması gerekiyor. Ayşegül’ün sesi soluğu olmak için kamuoyu desteği bekliyorum. Lütfen beni yalnız bırakmayın. Ülkeyi ayağa kaldırmak zorundayız. Bugün benim kızım yarın senin kızın. Birbirimiz için mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.