Cinsel istismar ve ölüm tehdidi aldığı eşini öldüren kadın tahliye 

Yayın tarihi: 5 Mart 2022 Cumartesi 11:21 am - Güncelleme: 5 Mart 2022 Cumartesi 11:21 am

Balıkesir’de şiddete, cinsel istismara ve ölüm tehdidine maruz kaldığı iddiasıyla kocası Murat Aydın’ı geçen ağustos ayında pompalı tüfekle öldüren ve daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Rümeysa Aydın beraat etti. Aydın, tahliyesinin ardından koşarak çocuklarına sarıldı.

Balıkesir’in Karesi ilçesine bağlı kırsal Ziyaretli Mahallesi’nde 13 Ağustos 2021 günü yaşanan olayda, 2 çocuk annesi Rümeysa Aydın, kendisine sürekli şiddet ve cinsel taciz uyguladığını ve ölümle tehdit ettiğini iddia ettiği kocası Murat Aydın’ı pompalı tüfekle öldürdü.

Tutuklu olarak yargılanan Rümeysa Aydın’a karar duruşmasında son sözü sorulmasının ardından Aydın gözyaşları içerisinde, “Herkes bana cani diyor. Ama ben cani değilim. Kendimi ve çocuklarımı korumaya çalıştım” dedi.

Mahkeme, olayı meşru müdafaa kapsamında değerlendirerek Rümeysa Aydın’ın beraatine karar verdi.

RÜMEYSA KADIN DERNEĞİNE MEKTUP İLE ULAŞMIŞ

Rümeysa Aydın davasının soruşturma aşamasından itibaren takip eden Sil Baştan Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Başkanı Ayşegül Küçükafacan, Aydın’ın 2 çocuğunun ise psikolojik destek almaya devam ettiğini söyledi. Rümeysa Aydın’ın mektup ile derneğe ulaştığını söyleyen Küçükafacan, “Aldığımız bir posta bizi çok duygulandırdı ve zaten müdahil olma kararı aldıktan sonra gelmiş olan bu mektupla birlikte hızlı hareket etmemiz gerektiğini de gördük. Rümeysa’nın sesini o mektupla aynı zamanda duymuş olduk. Rümeysa bizden destek istiyordu. Sadece bizden değil, bütün kadınlardan destek istiyordu” dedi.

CEZAEVİNDEN ÇIKAN RÜMEYSA, ÇOCUKLARINA KOŞTU

Balıkesir 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada beraat eden Rümeysa Aydın, cezaevinden çıkar çıkmaz ilk iş olarak, 5 yaşındaki oğlu ve 8 yaşındaki kızına doya daya sarılıp özlem giderdi.

12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan tarikat hocası: Secdeye kapandım tövbe ettim