Çinli siyasetçiyi ifşa eden tenis yıldızı ortadan kayboldu

Yayın tarihi: 16 Kasım 2021 Salı 9:54 am - Güncelleme: 16 Kasım 2021 Salı 9:54 am

Çin’de ‘güçlü bir politikacı’yı cinsel tacizle suçlayan tenis yıldızı Peng Shuai’den haber alınamıyor. Peng Shuai’nin suçlamaları internetten silinmişti.

Çin’in başkenti Pekin’de Çin Komünist Partisi’nden emekli siyasetçi Zhang Gaoli’yi cinsel tacizle suçlayan tenis yıldızı Peng Shuai kayıplara karıştı. Kasım ayı başlarında, 35 yaşındaki Peng sosyal medyada, yetmişlerinde olan Zhang’ın onu sekse “zorladığını” ve birkaç yıl süren ilişkileri olduğunu söylemişti. Peng’in bu suçlamalarının ayrıntıları, Çin internetinden silinmişti. Buna ilişkin yapılan aramalarda artık herhangi bir sonuç çıkmıyor.

#MeToo hareketi ile ilk kez iktidardaki Komünist Parti’nin en üst kademelerini hedef alan iddialar, Kadınlar Tenis Birliği (WTA) tarafından dikkatle takip ediliyor. Euronews’te Sertaç Aktan’ın haberine göre WTA, olayın ‘tam, adil, şeffaf ve sansürsüz bir şekilde soruşturulması’ çağrısında bulunurken, mevcut ve eski oyuncular da duydukları korkuyu ifade etmek için sosyal medyada mesajlar paylaştılar.

Konuyla ilgili Dışişleri bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian ise, “İlgilendiğiniz konuyu duymadım. Bu diplomatik bir soru değil” yanıtını verdi.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINA ULAŞILAMIYOR

Çin’in Twitter benzeri Weibo platformunda Peng’in sosyal medya hesabı için yapılan aramalar da hiçbir sonuç vermiyor. Ancak hesaba hala bir web sitesi bağlantısı üzerinden erişilebiliyor.

18 kez Grand Slam şampiyonu olan Chris Evert, Twitter’da #WhereIsPengShuai hashtag’ine yol açan en yüksek profilli tenis oyuncusu oldu.  Evert, “Peng’i 14 yaşından beri tanıyorum; hepimiz endişelenmeliyiz; bu ciddi bir durum; o nerede? O güvende mi? Herhangi bir bilgi memnuniyetle karşılanacaktır” şeklinde tweet attı.

Öte yandan Çin Ulusal Tenis Federasyonu’ndan henüz herhangi bir açıklama gelmedi.