Çin’in en zengin adamı belli oldu

Yayın tarihi: 4 Mart 2021 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 3 Mart 2021 Çarşamba 7:50 pm

Hurun Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan Çin’in en zengin adamı araştırmasında sonuçlar ortaya çıktı. Alibaba kurucusunun geri planda kaldığı görülüyor.

Çin’in en zengini tahmin edildiği üzere Alibaba CEO’su olmadı. Çin dünyanın en ilginç ülkelerinden bir tanesi ve bu unvanını sürekli olarak koruyor. Özellikle son dönemlerde ortaya çıkan bazı gelişmeler tahminleri doğruladı. Bu ülke baskıcı rejimi ile tanınıyor. Özellikle zengin iş adamlarına karşı aşırı bir baskı olduğunu söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz aylarda Alibaba CEO’su Jack Ma hükümetin kamu bankaları ile ilgili politikasını eleştirmişti. Hızlı bir şekilde revizyon gerektiğini ifade etti. Bu açıklamalarından hemen sonra ortalıktan kayboldu. Bu durum birçok kişide Çin Hükümeti tarafından öldürüldüğü fikrini uyandırdı.

Çin’in en zengin adamı

Ülke şu anda komünizm ile yönetilse bile yine de serbest piyasa son derece güçlü. Yapılan açıklamalarda genellikle girişimcilerin desteklendiği söyleniyor. Ancak bu durum daha çok yabancı girişimciler için geçerli. Kendi yerel girişimcilerine biraz acımasız davranıyor.

Küresel çapta Amazon ile başarılı bir şekilde mücadele eden Alibaba firması böyle bir durumun kurbanı oldu. Jack Ma tarafından hükümet eleştirisi yapıldı ve hemen ardından onun başına gelmeyen kalmadı. Mesela Çin’in en büyük girişimcilerin yer aldığı listeden çıkartıldı.

Hakkında öldürüldüğü ile ilgili bazı iddialar ortaya atıldı. Ancak o küçük bir okulda İngilizce öğretmenliği yaptığını söyleyen bir video paylaştı. Birçok yatırımcı için bu durum ne yazık ki yeterli olmadı. Şu anda ortaya çıkan son verilere göre Jack Ma Çin’in 4. zengin insanı. Birinci sırada Nongfu Spring adındaki şirketi ile bilinen Zhong Shanshan yer aldı. Bakalım jack Ma hakkında daha başka ne tür detaylar gelecek.

Koronavirüs yasakları gevşedi! Restoranlar doldu taştı!