Çin’den Türkiye yeni parti aşı geliyor: Test süreci işletilmeyecek

Yayın tarihi: 12 Ocak 2021 Salı 4:57 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2021 Salı 4:57 pm

Çin’den gelen 3 milyon dozluk aşı henüz uygulanmaya başlamazken, Türkiye Çin’den yeni parti aşı bekliyor. 10 milyon doz olacağı belirtilen yeni aşının iki parti halinde, iki hafta içerisinde ülkeye getirilmesi öngörülüyor. Yeni gelecek aşılar için iki haftalık test süresi işletilmeyecek.

Çinli Sinovac’ın geliştirdiği aşıların 3 milyon dozluk ilk bölümünün bu hafta uygulamaya başlanması beklenirken Türkiye, toplam 10 milyon dozluk yeni aşıların iki hafta içerisinde ülkeye getirilmesini öngörüyor.

Bloomberg’in haberine göre, üst düzey sağlık bakanlığı yetkilisi toplam 10 milyon dozluk yeni aşının iki parti halinde, iki hafta içinde ülkeye getirilmesinin öngörüldüğünü, yeni gelecek aşılar için iki haftalık test süreci işletilmeyeceğini söyledi. Bakanlık konu hakkında yorum yapmadı.

Çin ile sağlanan anlaşma çerçevesinde geri kalan 47 milyon dozluk aşıların sevkiyatının ise mart ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. İlk etapta 1,2 milyon sağlık çalışanı ve 65 yaş üzeri riskli grup aşılanacak.

Yetkiliye göre 30 Aralık’ta Türkiye’ye ulaşan aşılarla ilgili test süreci çarşamba günü sona erecek. Ardından aşıların dağıtımı yapılacak ve sağlık kuruluşlarındaki aşılama süreci cuma gününe kadar başlatılacak.