Çin’den, nüfusunu daha da artıracak hamle

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2021 Pazartesi 2:34 pm - Güncelleme: 31 Mayıs 2021 Pazartesi 2:34 pm

Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip ülkesi Çin’de doğum oranları düştü. Oranların düşmesi üzerine politikada değişiklik yapılarak çiftlere izin verilen çocuk sayısı 2’den 3’e yükseldi.

Son dönemlerde yenidoğan sayısında ciddi bir düşüş yaşanmasının ardından çiftlerin çocuk sahibi olmasını ikiyle sınırlayan politikada değişikliğe gidilen Çin’de sınır üçe çıkarıldı. Bugün Xinhua haber ajansında yer alan haberde Devlet Başkanı Xi Jinping önderliğinde toplanan kurulun çiftlerin sahip olabileceği çocuk sayısında artışa gitmeye karar verdiği ancak kararın ne zaman yürürlüğe gireceğine ilişkin bir açıklama yapılmadığı bilgisi yer aldı.

1970’TE BİR, 2015’TE İKİ ÇOCUK

Çin’de nüfusu kontrol altına alabilmek için 1970’li yıllardan bu yana tek çocuk politikası yürütülüyordu. Ailelerin ikinci çocuk sahibi olmasına izin verilmezken, bu kural geçtiğimiz yıllarda değiştirilmişti. 2015 yılında bir ailenin iki çocuk sahibi olmasına yönelik yeni düzenleme yapıldı. Ancak uzmanlar, ülke nüfusunda düşüşün önüne geçilmek isteniyorsa bu düzenlemenin de kalkması gerektiğini savunuyor.