Çin’den Elon Musk’ı üzecek yasak

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 7:52 pm - Güncelleme: 19 Mart 2021 Cuma 7:52 pm

Çin ordusu, Tesla marka otomobillerde kamera bulunması sebebiyle askeri bölgelere girmesini yasakladı.

Dünyanın sayısı en zengin iş insanlarından Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla’ya Çin Ordusundan darbe geldi. Çin ordusu, Tesla’ya takılan kameralarla ilgili güvenlik endişelerini gerekçe göstererek askeri konut komplekslerine girmesini yasakladı.

Çin ordusu tarafından verilen emir, Tesla sahiplerine arabalarını askeri mülklerin dışına park etmelerini tavsiye ediyor. Bloomberg yasağın bu hafta askeri konut sakinlerine de bildirildiğini duyurdu. Wall Street Journal ise, Çin hükümetinin, ulusal güvenlik sızıntılarının yaşanmaması için, hassas endüstrilerdeki devlete ait işletmelerde ve önemli kurumlarda çalışan personel tarafından Tesla araçlarının kullanımını kısıtladığını duyurdu.

Tedbirin bu tür tesislerin tümüne uygulanıp uygulanmadığı henüz belli değildi. Tesla, otomatik park etme ve kendi kendine sürüş özelliği için harici olarak birkaç küçük kameraya sahip.

Model 3 ve Model Y’de ayrıca dikiz aynasına gömülü kameralar bulunduruyor. Wall Street Journal, Çin Komünist hükümetinin Tesla araçları için yaptığı güvenlik incelemesinde sona gelindiğini ekledi. Raporda, Çinli yetkililer, Tesla otomobil sensörlerinin çevredeki konumların görsel görüntülerini kaydedebildiğini keşfetti. Yasak haberlerin ardından Tesla hisseleri bugün büyük bir düşüş yaşadı.