Çin’de yarışmaya katılan atlet Somali’yi karıştırdı, bakan özür diledi

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 3:58 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 4:01 pm

Çin’de 31. Dünya Üniversiteler Arası Yaz Oyunları yarışmasına katılan Somalili atlet ülkesini karıştırdı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bakan özür diledi.

Çin’in Chengdu kentinde düzenlenen FISU Dünya Üniversite Yaz Oyunları’na Somali’yi temsilen Nasra Abukar Ali isimli kadın atlet katıldı. Atletin, 100 metrelik koşuyu zorlanarak bitirebildiği ve sonuncu olduğu anlara ait görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Somali Gençlik ve Spor Bakanı Mohamed Barre, atletin bakanlıkça gönderilmediğini ve seçilme sürecine ilişkin soruşturma başlatıldığını söyledi. Barre “Somali adına yarışmış olsa da bu yarışma ulusal bir yarışma değildi, üniversiteler için yapılıyordu. Bu nedenle seçilmesinde ve izlenen yolda Bakanlığın hiçbir rolü yok” dedi. Barre, yaşananlardan dolayı Somali halkından özür diledi.

Somalili sosyal medya kullanıcıları, hükümeti, ülkenin başarısızlığına yol açmakla suçlayarak sporcunun yolsuzluk yapılarak gönderildiğini ileri sürdü. Sosyal medyada, atletin kilolu olduğu ve yarışta yer almaması gerektiği eleştirileri yapıldı.

CHP’li Narlıdere Belediye Başkanı Engin canlı yayında beyin kanaması geçirdi

‘Değişim’ tartışmalarının gündemindeki İmamoğlu’ndan kritik açıklama