Çin’de işler bir türlü yoluna koyulamıyor

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 12:00 pm - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 3:35 pm

Çin’deki yeni koronavirüs dalgası üretime sekte vuracak. Koronavirüs nam-ı diğer COVID-19, son üç senemizi adeta zehir eden bir illet. Çin’de başlayıp bütün dünyaya dalga dalga yayılan ve insanlığın ömründen dolu dolu üç seneyi alıp götüren bu salgın, şu günlerde yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başladı.

Özellikle Avrupa ve ülkemizde, günden güne gevşetilen önlemler insanlık adına umut verici olsa da, Çin’den gelen yeni haberler hiç de iç açıcı değil.

Çin’de vakalar yakın bir zamana kadar durağan şekilde ilerliyordu. Ancak özellikle son bir haftadır bazı bölgelerdeki vaka sayılarında hızlı bir artış trendinin yaşanması Çinli yetkilileri de harekete geçirdi. Özellikle Çin’in Shenzen şehrinde yaşanan olağanüstü artışlar sonrası, bu şehirde şimdilik bir hafta süreyle hayatın durduğunu söyleyebiliriz.

 

COVID-19

Alınan tedbirler gereğince bir hafta boyunca bu şehirde insanların dışarı çıkması yasaklanırken, toplu taşıma gibi faaliyetlere de ara verildi. Haliyle böyle bir durumda da üretimin sekteye uğraması da kaçınılmaz. Peki Shenzen neden önemli? Çünkü Foxconn’un ana üretim tesisi burada yer alıyor ve Foxconn başta Apple olmak üzere birçok büyük markanın en önemli yarı iletken üreticilerinden biri.

Şirket şimdilik bu üretim aksamasının tolere edilebilecek boyutlarda olduğunu açıkladı. Ancak yasakların uzaması ya da kısıtlamaların sürmesi halinde işlerin değişebileceği ve özellikle Apple cephesinde tedarik sıkıntısı yaşanabileceği bir gerçek.

Ms Marvel, Disney+’ta 8 Haziran’da ortaya çıkacak