Cinayetten önce ‘kaç yıl yatarım?’ mesajı atan erkeğe iyi hal indirimi!

Yayın tarihi: 9 Mart 2022 Çarşamba 10:18 am - Güncelleme: 9 Mart 2022 Çarşamba 10:18 am

Gizem Canbulut’u bıçaklayarak öldüren Eren Yıldız isimli erkeğe ‘iyi hal’ indirimi uygulandı. Canbulut’u öldürmeden 2 gün önce ‘kaç yıl yatarım?’ diye mesaj atan Yıldız’a verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası 20 yıla indirildi.

Burdur’un Bucak ilçesinde 17 yaşındaki eski sevgilisi Gizem Canbulut’u öldürmekten ağırlaştırılmış öbür boyu hapis istemiyle yargılanan 19 yaşındaki Eren Yıldız önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti daha sonra ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak 20 yıl hapis cezasına hükmetti. Canbulut’un ailesi karara tepki gösterdi.

Baba Hasan Canbulut, “Cinayetin işlendiği zaman kızım, o bıçak ilk saplandığı zaman ‘Anne’ mi dedi, ‘Baba’ mı dedi, nasıl çırpındı, ‘Kurtarın’ mı dedi. Yani hiç düşünmeden bir defa vursaydı belki şu anda acısıyla uğraşıyordum, belki yarasıyla uğraşıyor olurdum. 8 defa bıçaklayarak canice öldürmenin nasıl hevesini tattın.” diye konuştu.

BOĞAZINI BIÇAKLADI!

Bucak Necati Topay Ticaret Meslek Lisesi’nde, aynı dönem farklı sınıflarda öğrenim görürken tanışan Gizem Canbulut ile Eren Yıldız, sevgili olduktan bir süre sonra ayrıldı. İddiaya göre geçen yıl 17 Mart’ta Yıldız ile Canbulut, konuşmak üzere Yunus Emre Parkı’nda buluştu. Burada surların alt tarafında oturan Canbulut ile Yıldız arasında tartışma çıktı. Yıldız, Canbulut’u boğazından bıçaklayarak evine gitti. Polisi arayıp kendini ihbar eden Eren Yıldız, gelen ekip tarafından gözaltına alındı.

Parka giden ekipler Gizem Canbulut’un cansız bedeniyle karşılaştı. Gizem Canbulut’un cenazesi, Bucak’ın Susuz köyü mezarlığında toprağa verilirken, Eren Yıldız ise tutuklandı.

Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Eren Yıldız tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı.
Duruşma salonunda ise Gizem Canbulut’un annesi Nursel, babası Hasan, ağabeyi İbrahim, kız kardeşi Begüm Canbulut, ablası Ayşeana Pişgin ile taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

Kadınlar Günü’nde Eren K. isimli erkek Derya B.’yi bıçakladı

KATİL ERKEĞE ‘İYİ HAL’ İNDİRİMİ!

Gizem Canbulut’un ailesi, Eren Yıldız isimli erkeğin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Canbulut’un ailesinin avukatları da haksız tahrik indiriminin uygulanmamasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Eren Yıldız’ı önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak Eren Yıldız’ı 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Duruşma sonrası konuşan baba Hasan Canbulut, “Sözün bittiği yer burası olmamalıydı. Türkiye´miz, insanlarımız, bir kişiyi öldürdüğü zaman ne kadar ceza alınacağını, öldürmenin ne kadar ceza olduğunu, öldürmenin kolay olmadığını, bir evladın kolay yetiştirilmediğini görmeliydi. Benim kızımı bir defa daha öldürdüler. Kim öldürdü adalet öldürdü. Biz bunu beklemiyorduk. Başka Gizemler, Ayşeler, Fatmalar, Mehmetler, Aliler ölmesin dedik” diye konuştu.

“OLAYDAN 2 GÜN ÖNCE ‘GİZEMİ ÖLDÜRSEM KAÇ YIL YATARIM’ DİYE MESAJ ATMIŞ”

Gizem Canbulut’un ailesinin avukatı Elif Kübra Türkcan ise “Maalesef 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde istediğimiz gibi bir karar alamadık. Haksız tahrik ve iyi hal indirimleri uygulandı mahkemede. Ancak şunu da belirtmek isteriz ki Eren Yıldız, söz konusu cinayeti işlemeden 2 gün önce arkadaşına `Gizem´i öldürsem kaç yıl yatarım? kesin öldüreceğim´ gibi mesajlar attı ve bunlar dosyada olmasına karşın hiçbir şekilde dosyamız tasarlama kastına sokulmadı. Bir kadın olarak kadınlar gününde böyle bir kararla karşılaştığım için çok üzgünüm. Umarım adalet yerini bulacak” diye konuştu.

AKP’nin kadın korkusu! Feminist Gece Yürüyüşü’ne polis müdahalesi