Çin yuanı dolar karşısında zirveyi gördü

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2021 Perşembe 12:41 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 Perşembe 12:41 pm

Çin Merkez Bankası’nın günlük kur düzeltmelerindeki kısıtlamaları uygulamayacağına dair işaret vermesinin ardından yuan dolar karşısında güçlendi. Dolar/yuan kuru yüzde 0,2 yükselerek 6,3795 seviyesine kadar tırmandı.

Çin’in para birimi Yuan, dolar karşısında zirveyi gördü. Bloomberg’in haberine göre; yuan 2016 yılından bu yana en yüksek seviyede. Dolar/yuan kuru yüzde 0,2 yükselerek 6,3795 seviyesine kadar tırmanarak dolar karşısında son üç yılın zirvesinde işlem görüyor.
ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ve Çin Başbakan Yardımcısı Liu He arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Böylece ticaret konusundaki anlaşmazlıkları gidermeye çalışan iki taraf, Biden’ın göreve geldiği Ocak ayından beri ilk üst düzey görüşmeyi gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından ABD Ticaret Temsilciliği’nden de bir açıklama geldi. Açıklamada, “Ticaret Temsilcisi Katherine Tai görüşmede Biden-Haris yönetiminin ticaret politikasını, ABD-Çin arasındaki ticari ilişkilere dair gözlemlerini ve bu konudaki çeşitli endişelerini paylaştı.” denildi.

Ekonomik sıkıntıları artan gençler çözümü buldu