Koronavirüs Çin futbolunu vurdu! İşte yıldız futbolcuların aldıkları önlem…

Yayın tarihi: 30 Ocak 2020 Perşembe 11:27 am - Güncelleme: 31 Ocak 2020 Cuma 12:07 pm

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde birçok ülkeye yayılan Koronavirüs sebebiyle ülkedeki tüm liglerin süresiz olarak ertelendiği açıklandı.

Çin Futbol Federasyonu’ndan yapılan resmi açıklamaya göre, 22 Şubat’ta başlaması gereken Çin Süper Ligi dahil olmak üzere her kademedeki tüm yerel ligler, sporcuların ve taraftarların sağlığını korumak amacıyla süresiz olarak ertelendi.

Çin sağlık makamları, ülke genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle can kaybının 170’e, virüs bulaşan kişi sayısının 7 bin 711’e çıktığını açıkladı.

IKEA Çin’deki tüm mağazalarını kapatma kararı aldı!

Spor organizasyonları iptal edildi

15-16 Şubat’taki Erkekler Alp Disiplini Dünya Kupası ile 13-15 Mart’taki Dünya Salon Atletizm Şampiyonası iptal edilirken, Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), Çin’deki koronavirüs vakaları nedeniyle kadınlar olimpiyat elemelerinden birinin yerini değiştirdi.

Kadın takımı karantinada

6-9 Şubat tarihlerinde Çin’in Foshan kentinde düzenlenmesi planlanan kadınlar olimpiyat elemelerinin aynı tarihte Sırbistan’da yapılacağı kaydedildi. Formula 1 yönetimi de 17-19 Nisan’daki yarış öncesinde gelişmeleri takip ettiklerini duyurdu. Bu arada Olimpiyat Elemeleri için Avustralya’da olan Çin Kadın Milli Futbol Takımı kafilesinin de, virüs tehdidi sebebiyle tüm kontrollerinin tamamlanmasına kadar yaklaşık 5 gün kaldıkları otelden dışarı çıkmamaları istendi.

Koronavirüs salgını can almaya devam ediyor

İlk olarak Hubey eyaletindeki Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını yaklaşık bir buçuk ay içinde Çin anakarasındaki tüm bölgelere yayıldı. Yetkililer, daha önce virüsün görülmediği Tibet’te de bir vakanın saptandığını açıkladı.

Çin’de virüs bulaşanların sayısı 7 bin 711’e ulaşırken son açıklanan resmi sayılara göre 170 kişi hayatını kaybetti.

İç saha maçları deplasmana alındı

Çin Süper Ligi’nde son şampiyon olan, bu sezon Asya Şampiyonlar Ligi’nde G Grubu’nda Suwon, Johor, Vissel Kobe takımlarıyla eşleşen ve ilk maçını 12 Şubat’ta oynayacak olan Talisca’nın formasını giydiği Guangzhou Evergrande de yasaktan etkilenecek.

Mbia yolları ayırıp kentten ayrılmıştı

Koronavirüsün merkezi olan Wuhan’ın futbol takımıysa daha sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Eski Trabzonsporlu Stephane Mbia geçtiğimiz günlerde takımla yollarını ayırarak Shanhai’in yolunu tutarken, sezon öncesi kampı için Wuhan Zall alarmı çalmaya başladı.

Oscar’da önlemini aldı

Dünyaca ünlü yıldız Oscar’da Koronavirüse karşı önlemini aldı. Sosya medya hesabından yaptığı paylaşımda maskenin önemini vurguladı.

Talisca önlemini maskeyle aldı

Virüs önlemi nedeniyle maskeyle dolaşan eski Beşiktaşlı Anderson Talisca’nın yıldızı olduğu sarı-kırmızılı takım da diğer ekipler gibi ev sahibi olduğu haftalar, deplasmana çevrilerek hastalık sürecinde maçlarını Çin’de yapmamış olacak.

Çin’e bir darbe daha! Google tüm ofislerini…