Çin Savunma Bakanı: Rusya ile işbirliği uluslararası güvenliğe katkı sağlıyor

Yayın tarihi: 17 Nisan 2023 Pazartesi 12:03 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2023 Pazartesi 12:03 pm

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinle görüşen Çin Savunma Bakanı Li Şangfu, Rusya ile yapılan askeri işbirliğinin uluslararası güvenliğe katkı sağladığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Halk Cumhuriyeti Savunma Bakanı Li Şangfu, Rusya’nın Başkenti Moskova’da Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun da yer aldığı bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Vladimir Putin, ülkesiyle Çin Halk Cumhuriyeti arasında bir çok alanda iyi ilişkileri olduğunu ve askeri alanda da teknik işbirliği yaptıklarını söyledi.
Putin, “ Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler ekonomi, sosyal, kültürel ve eğitim sektörleri olmak üzere her alanda çok iyi bir gelişme göstermektedir. Ancak askeri birimlerimiz aracılığıyla da aktif bir şekilde çalışıyor, bizim için faydalı olan bilgileri düzenli olarak paylaşıyor, askeri-teknik işbirliği alanında işbirliği yapıyor, ortak tatbikatlar gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“İLİŞKİLER HER GÜN DAHA DA GÜÇLENİYOR”

Putin’in ardından söz alan Şangfu, askeri iş birliğinin uluslararası ve bölgesel güvenliğe katkı sağladığını belirterek, “Son zamanlarda Rusya ve Çin arasında askeri ve askeri-teknik alanlardaki işbirliği çok iyi bir şekilde gelişmektedir. Bu da küresel ve bölgesel güvenliğe büyük katkı sağlamaktadır. Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler, silahlı kuvvetlerimiz arasında 70 yılı aşkın bir süredir devam ediyor ve her geçen gün daha da güçleniyor. Doğal olarak liderlik diplomasisi bunda kilit bir rol oynuyor” ifadelerini kullandı.

Rusya, ülkede kullanımı hızla artan VPN servislerine savaş açtı